Μπισκότα παλμιέ.Γαλλική αφράτη λιχουδιά

Υλικά για 6 άτομα

  • 30 γρ. αλεσμένα φουντούκια, αμύγδαλα ή καρύδια
  • 6 κ. σ. ζάχαρη
  • 1,5 κ. γλ. κανέλα
  • 1 φύλλο σφολιάτας ελαφρά ξεπαγωμένο
  • λίγο νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε αρχικά τη ζάχαρη και την κανέλα.
  2. Ανοίγετε το φύλλο σφολιάτας πάνω στο πλαστικό της περίβλημα και το χωρίζετε στη μέση σε δύο κομμάτια διάστασης 50 x 20 εκ.
  3. Με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια της με λίγο νερό.
  4. Κατόπιν πασπαλίζετε το μισό φύλλο με το μεγαλύτερο μέρος των αλεσμένων ξηρών καρπών και με 2 κ. σ. από το μείγμα της ζάχαρης και την κανέλας.
  5. Κατόπιν κάνετε ρολό τις φαρδιές πλευρές του φύλλου, ωσότου συναντηθούν στο κέντρο της σφολιάτας.
  6. Μόλις οι δύο πλευρές αντικριστούν πασπαλίζετε λίγο ακόμα το κέντρο τους με το μείγμα των αλεσμένων ξηρών καρπών, ζάχαρης και κανέλας.
  7. Κόβετε το ρολό σφολιάτας σε κομμάτια πάχους 8 εκ., τα ρίχνετε στο μπολ με την ζάχαρη και την κανέλα να καλυφθούν από το μείγμα και κατόπιν τα αραδιάζετε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, πιέζοντας τις άκρες τους να ενωθούν.
  8. Τοποθετώντας ένα κομμάτι λαδόκολλα τα πιέζετε με το χέρι από πάνω να πλατύνουν προκειμένου να μην πάρουν πολύ ύψος κατά το ψήσιμο.
  9. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία με το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας, χωρίς τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς και τ’ αραδιάζετε σε ξεχωριστό ταψί.
  10. Τα ψήνετε στους 180°C (αντίσταση) για 25-30’ ωσότου γίνουν τραγανά από την ζάχαρη που θα έχει καραμελώσει και πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα.        www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων