Κουλουράκια Σμυρνέικα με μαστίχα

Υλικά (40 κομμάτια) :
-250 γρ. βούτυρο αγελαδινό (σε θερμοκρασία δωματίου)
-500 γρ. ζάχαρη
-2 αυγά
-1/4 φλ. γάλα
-1/4 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
-ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
-1/2 κλωναράκι βανίλια (τα σποράκια του)

-550 γρ. αλεύρι (τόσο όσο να μην κολλάει στα χέρια)
-1 1/2 κ.γ. μπέικιν
-1 κρόκο αυγού αραιωμένο με νερό ή 1 ολόκληρο αυγό

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με το εξάρτημα που λέγεται σύρμα να αφρατέψει λίγο και ρίχνουμε τη ζάχαρη με τη μαστίχα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 15 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει καλά και να ασπρίσει. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε λίγο, λίγο το γάλα και αφού απορροφηθεί ρίχνουμε τα αυγά τμηματικά τέλος ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα. Σταματάμε το χτύπημα, βάζουμε το εξάρτημα που λέγεται μπράτσο και βάζουμε ξανά σε λειτουργία το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ρίχνουμε στο μίξερ λίγο, λίγο. Κάνουμε ένα ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια.
Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1/2 ώρα να σφίξει λίγο και ξεκινάμε το πλάσιμο. Πλάθουμε κορδόνια 15 εκ. και διπλώνουμε στα τρία ενώνοντας με πάτημα την άκρη. Έτσι σχηματίζουμε βαρκούλες. Τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε καλά με το αραιωμένο αυγό. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20' περίπου.
Πηγή: yumyum.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων