Απίστευτο κόλπο καταναλωτή για να πάρει τα λεφτά του πίσω από έμπορο

Πολλές φορές οι καταναλωτές επιλέγουν περίεργους τρόπους για να αμυνθούν έναντι ..
των επιτήδειων εμπόρων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων οι οποίοι βρίσκουν «προστασία» στα ψιλά γράμματα των νομών. Ωστόσο επιτήδειος έμπορος από τη Θήβα φαίνεται πως «εξαπατήθηκε» και πλήρωσε για την όλη απάτη που είχε στήσει από έναν πιο έξυπνο καταναλωτή. Εδώ βέβαια επιβεβαιώνεται και η ελληνική παροιμία: «Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα».
Σύμφωνα με όσα αναφέρει καταναλωτής στο NewsAuto.gr: «Είχα δώσει προκαταβολή πάνω από 9.000 ευρώ σε έμπορο της Θήβας για την αγορά ενός εισαγόμενου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου από την Γερμανία το οποίο θα ερχόταν από το εξωτερικό μέσα σε 15 ημέρες. Ωστόσο οι ημέρες περνούσαν και το αυτοκίνητο δεν ήρθε ποτέ. Κατόπιν αποφάσισα να κινηθώ νομικά εναντίον του εμπόρου από την Θήβα και να διεκδικήσω να πάρω πίσω τα χρήματά μου. Ωστόσο ο δικηγόρος μου είπε πως τα χρήματα κάποια στιγμή θα τα πάρω πίσω αλλά δεν μπορούσε να το προσδιορίσει χρονικά. Έτσι αποφάσισα να κινηθώ με άλλο τρόπο ώστε να εισπράξω τα χρήματά μου γρηγορότερα. Επισκέφθηκα συγγενικό μου πρόσωπο που εργάζεται σε κάποια Εισαγγελία και πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με ον επιτήδειο έμπορο μήπως και φοβηθεί και μου επιστρέψει τα χρήματά μου καθώς είχαν περάσει ήδη 4 μήνες από την ημέρα της κατάθεσης που είχα πραγματοποιήσει όχι στο όνομα του εμπόρου αλλά σε συγγενικό του πρόσωπο. Πραγματοποίησα την εν λόγω κίνηση καθώς γνώριζα πλέον ότι ο επιτήδειος έμπορος χτυπά στο Διαδίκτυο τα τηλέφωνα που τον καλούνε ώστε να μπορεί να μαθαίνει ποιος το καλεί. Έτσι και έγινε φαντάζομαι καθώς στην δεύτερη κλήση απάντησε αμέσως και το άτομο που εργάζονταν στις Αρχές τον απείλησε ότι αν σε δύο ώρες δεν έχουν επιστραφεί τα χρήματα τότε θα είχαμε συλλήψεις, κατασχέσεις και βέβαια την Οικονομική Αστυνομία!
Ως διά μαγεία μέσα στο επόμενο δεκάλεπτο τα χρήματα είχαν κατατεθεί στον λογαριασμό μου και ουδέποτε θέλω να τον ξαναδώ στα μάτια μου. Επίσης οι καταναλωτές που δίνουν προκαταβολές χωρίς να βλέπουν αυτοκίνητο καλό θα ήταν να μην το κάνουν καθώς είναι πολύ πιθανό να μπλέξουν σε περιπέτειες. Όσον αφορά στα ρεπορτάζ του NewsAuto.gr εύχομαι να συνεχιστούν με δύναμη γιατί οι νόμοι αφήνουν απροστάτευτους τους καταναλωτές σε όλους αυτούς τους επιτήδειους εμπόρους και μόνο μέσω τέτοιων θεμάτων μπορεί να σωθεί κανένας υποψήφιος αγοραστής από τα δίχτυα των απατεώνων.».
Μέχρι τη στιγμή που δεν θα υπάρχει ούτε μία καταγγελία το NewsAuto.gr θα συνεχίσει να δίνει τη δική του μάχη της ενημέρωσης ώστε να γλιτώσει ανυποψίαστους καταναλωτές από τα δίχτυα επιτήδειων εμπόρων!
 newsauto.gr