Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ο «Φοίβος» επιμένει με καταιγίδες και χιόνια

Με έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζει το πέρασμά του από την χώρα ο «Φοίβος», σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Την Παρασκευή θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, από τις πρωινές
ώρες στη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια. Γρήγορα θα επεκταθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και από το μεσημέρι θα καλύψουν και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα.
Το Σάββατο, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Απο τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν την Παρασκευή στα ορεινά και τα ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας.
Αναμένονται θυελλώδεις νότιοι άνεμοι, που η ένταση τους θα φθάνει τα 8 μποφόρ και στο Αιγαίο την Παρασκευή τοπικά τα 9 μποφόρ.
Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο 9 άτομα που εγκλωβίστηκαν σε πρόχειρο κτίσμα στην περιοχή Τρίοδος Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια έντονης βροχόπτωσης.
Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, στο σημείο επιχείρησαν 3 πυροσβέστες με ερπυστριοφόρο όχημα.                 www.in.gr