Ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου!

Υλικά (για 4 άτομα)
• 250 γρ. ρεβίθια
• 1 αυγό
• 1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο, ψιλοκομμένο
• 3 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• ½ ματσάκι δυόσμο, χοντροκομμένο
• 1 κ.γ. αλάτι
• σπορέλαιο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ και τα καλύπτουμε με άφθονο νερό. Τα αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσουν και τα σουρώνουμε. Στη συνέχεια τα περνάμε λίγα λίγα από το πολυμίξερ για να σπάσουν, όχι όμως να γίνουν σκόνη. Θέλουμε να είναι χοντροκομμένα. Αν μείνουν μερικά ολόκληρα, τα αφήνουμε ως έχουν! Προσθέτουμε στα ρεβίθια το αυγό, το κρεμμύδι, το αλεύρι, τα μυρωδικά και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 30 λεπτά ώστε να δέσουν τα αρώματα.

Και τώρα η δράση!
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Το λάδι πρέπει να καλύπτει ως τη μέση τους κεφτέδες. Τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές, γυρνώντας τους συνεχώς. Τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Tips
• Οι ρεβιθοκεφτέδες ταιριάζουν απίστευτα με τον λεμονάτο λευκό ταραμά.
• Επίσης μια σάλτσα ντομάτας με λίγο κύμινο τους πάει πολύ.
Πηγή:www.soulme.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων