Ρεβιθοκεφτέδες Σίφνου!

Υλικά (για 4 άτομα)
• 250 γρ. ρεβίθια
• 1 αυγό
• 1 κρεμμύδι ξερό, μεγάλο, ψιλοκομμένο
• 3 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• ½ ματσάκι δυόσμο, χοντροκομμένο
• 1 κ.γ. αλάτι
• σπορέλαιο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ και τα καλύπτουμε με άφθονο νερό. Τα αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσουν και τα σουρώνουμε. Στη συνέχεια τα περνάμε λίγα λίγα από το πολυμίξερ για να σπάσουν, όχι όμως να γίνουν σκόνη. Θέλουμε να είναι χοντροκομμένα. Αν μείνουν μερικά ολόκληρα, τα αφήνουμε ως έχουν! Προσθέτουμε στα ρεβίθια το αυγό, το κρεμμύδι, το αλεύρι, τα μυρωδικά και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 30 λεπτά ώστε να δέσουν τα αρώματα.

Και τώρα η δράση!
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Το λάδι πρέπει να καλύπτει ως τη μέση τους κεφτέδες. Τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές, γυρνώντας τους συνεχώς. Τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Tips
• Οι ρεβιθοκεφτέδες ταιριάζουν απίστευτα με τον λεμονάτο λευκό ταραμά.
• Επίσης μια σάλτσα ντομάτας με λίγο κύμινο τους πάει πολύ.
Πηγή:www.soulme.gr