Πίτα φαρινάτα.Ιταλική ρεβυθόπιτα για συνοδευτικό σε ντιπ και σάλτσες

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κούπα αλεύρι ρεβιθιού
  • 1 κούπα νερό
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνετε το χυλό προσθέτοντας όλα τα υλικά μαζί.
  2. Αφήνετε στην άκρη για 2 ώρες για να ξεκουραστεί το αλεύρι και να απορροφήσει σωστά τα υγρά.
  3. Προθερμαίνετε το τηγάνι, βάζετε λίγο λάδι και απλώνετε, όπως όταν φτιάχνετε κρέπες.
  4. Ψήνετε για τρία λεπτά και γυρίζετε με σπάτουλα. Η πίτα πρέπει να είναι τραγανή.
  5. Κόβετε σε κομμάτια και πασπαλίζετε με μυρωδικά της επιλογής σας.
  6. Μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά όπως θυμάρι ή ρίγανη, 1 σκελίδα σκόρδο και λίγη σκόνη τσίλι ή κύμινο ή καυτερή πάπρικα.                  www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων