Πίτα φαρινάτα.Ιταλική ρεβυθόπιτα για συνοδευτικό σε ντιπ και σάλτσες

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κούπα αλεύρι ρεβιθιού
  • 1 κούπα νερό
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνετε το χυλό προσθέτοντας όλα τα υλικά μαζί.
  2. Αφήνετε στην άκρη για 2 ώρες για να ξεκουραστεί το αλεύρι και να απορροφήσει σωστά τα υγρά.
  3. Προθερμαίνετε το τηγάνι, βάζετε λίγο λάδι και απλώνετε, όπως όταν φτιάχνετε κρέπες.
  4. Ψήνετε για τρία λεπτά και γυρίζετε με σπάτουλα. Η πίτα πρέπει να είναι τραγανή.
  5. Κόβετε σε κομμάτια και πασπαλίζετε με μυρωδικά της επιλογής σας.
  6. Μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά όπως θυμάρι ή ρίγανη, 1 σκελίδα σκόρδο και λίγη σκόνη τσίλι ή κύμινο ή καυτερή πάπρικα.                  www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

H τέλεια κιμαδόπιτα

Ποια μέρα γεννηθήκατε; Δείτε τι σημαίνει!

Νάρκη η COVID στην ψυχική υγεία των παιδιών

Ο νέος «Μεγάλος Αδελφός» της ΕΥΠ που ακούει τα πάντα

ΛΑΡΚΟ: Τα υπέρογκα πρόστιμα που «τρέχουν» και ο γόρδιος δεσμός της ιδιωτικοποίησης

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων