«Δεν θα επιτρέψω να λεηλατηθεί η παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου»

Ιδιαίτερα επιθετική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε η Φ. Γεννηματά στην ομιλία της στο Ηράκλειο Κρήτης. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δημιουργεί τη «Νέα Δεξιά», μαζί με την καραμανλική συνιστώσα, καθώς και ότι διαλύει την οικονομία και την υγεία, ενώ δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία είναι, πάντα, ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος του Κινήματος Αλλαγής.
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής απέφυγε να αναφερθεί διεξοδικά στις φήμες για τη «Γέφυρα», παρά μόνο τόνισε πως δεν θα επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να διαλύσει την παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου.
Χαρακτηριστικά, η Φ. Γεννηματά πρότεινε «να ξεμπερδεύουμε με το παλιό του ΣΥΡΙΖΑ, να ξεμπερδεύουμε με τη δεξιά πολιτική από την fake Αριστερά. Να γίνει ξανά ισχυρό το μέτωπο απέναντι στη Δεξιά της Ν.Δ., να γίνει και πάλι κυρίαρχο το δίλημμα “Πρόοδος ή Συντήρηση”. Να βάλουν οι πολίτες φρένο στη συντήρηση».
Αναφερόμενη στην κυβέρνηση και κυρίως στον πρωθυπουργό, υποστήριξε ότι «ο Τσίπρας έφτιαξε στην πραγματικότητα μαζί με την καραμανλική συνιστώσα που τον στηρίζει τη Νέα Δεξιά και τώρα που είναι σε απελπισία, ψάχνει έναν προσωπείο για να διαχειριστεί την επόμενη μέρα».
Όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία, τόνισε πως για το Κίνημα Αλλαγής «η Ν.Δ. είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος, μην το ξεχνάμε. Εμείς είμαστε η πραγματικά προοδευτική δύναμη που στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους. Γιατί με την παλινόρθωση της Δεξιάς, θα είναι πρόσκαιρη η απομάκρυνση του κ. Τσίπρα».
Τέλος, όσον αφορά τις συζητήσεις για τη λεγόμενη «Γέφυρα», η Φ. Γεννηματά σχολίασε πως, όσο αφορά την ίδια, «δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψω να λεηλατηθεί η παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου από τους τυχοδιώκτες του κ. Τσίπρα».   www.efsyn.gr