Τυρόπιτα στριφτή.Τραγανή χειροποίητη πίτα που θα λατρέψετε

Υλικά για 4 άτομα

  • ½ κιλό φύλλο κρούστας για πίτες
  • 500 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 4 αβγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λιωμένο βούτυρο (για το άλειμμα των φύλλων)
  • σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, ξεκινάτε τη συνταγή για τυρόπιτα στριφτή αλείφοντας με βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Βάζετε σε βαθύ μπολ τη φέτα, το ανθότυρο, το γιαούρτι και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα.
  3. Ανακατεύετε και αλατοπιπερώνετε. Απλώνετε σε καθαρό πάγκο τα φύλλα κρούστας και με πινέλο αλείφετε ελαφρά το πρώτο φύλλο με βούτυρο.
  4. Βάζετε μια μικρή ποσότητα από τη γέμιση στην άκρη και κατά μήκος του φύλλου και το τυλίγετε σε ρολό.
  5. Στη συνέχεια τυλίγετε το ρολό σαν σαλιγκάρι και το τοποθετείτε στα κέντρο του ταψιού.
  6. Αλείφετε με βούτυρο το δεύτερο φύλλο και αφού βάλετε τη γέμιση και το τυλίξετε σε ρολό, το βάζετε στο ταψί γύρω από το κεντρικό φύλλο.
  7. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση.
  8. Στη συνέχεια, αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με λίγο ακόμα βούτυρο και πασπαλίζετε εάν θέλετε με σουσάμι.
  9. Την ψήνετε για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά. Τη σερβίρετε ζεστή κομμένη σε τρίγωνα κομμάτια.                       www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων