Λαβράκι φιλέτο με αρωματική σάλτσα

Υλικά για 4 άτομα

4 φιλέτα λαβράκι
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
2 μεσαία κολοκυθάκια
2 κ. σ. μουστάρδα πικάντικη
3/4 κούπας ζωμό ψαριού
1 πακέτο (250γρ.) μαργαρίνη
1 κ. σ. ανθό αραβοσίτου
1 κ. σ. ψιλοκομμένα αρωματικά χορταρικά (μαϊντανό, εστραγκόν,
άνηθο)
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Τοποθετείτε αρχικά τα φιλέτα σε ένα ρηχό ταψάκι, τα αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε επάνω το χυμό λεμονιού και τα αφήνετε να μαριναριστούν για μισή ώρα περίπου.

Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες.

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε 2 κ.σ. μαργαρίνη και σοτάρετε τα κολοκυθάκια ζουλιέν για 5’ περίπου, ή έως μαλακώσουν, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί.

Τα μεταφέρετε σε ένα πιάτο και τα διατηρείτε ζεστά μέχρι το σερβίρισμα.

Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνετε 2 κ.σ. μαργαρίνη και τηγανίζετε ελαφρά τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές.

Μεταφέρετε τα φιλέτα σε πιατέλα και τα διατηρείτε ζεστά.

Διαλύετε καλά τον ανθό αραβοσίτου σε ½ κούπα κρύο νερό και τον προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με την υπόλοιπη μαργαρίνη, τη μουστάρδα, και το ζωμό ψαριού.

Σιγοβράζετε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να αρχίσει να πήζει.

Βγάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα αρωματικά χορταρικά και ανακατεύετε.

Περιχύνετε το ψάρι με τη σάλτσα, γαρνίρετε με τα κολοκυθάκια και σερβίρετε αμέσως.           www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

H τέλεια κιμαδόπιτα

Βουλγαρία: Το πρώτο ποταμόπλοιο που κινείται με υδρογόνο και ηλιακή ενέργεια

Ποια μέρα γεννηθήκατε; Δείτε τι σημαίνει!

Επιδοτήσεις ρεύματος – Εκτός η γκαρσονιέρα του φοιτητή, εντός η βίλα της Εκάλης

ΛΑΡΚΟ: Τα υπέρογκα πρόστιμα που «τρέχουν» και ο γόρδιος δεσμός της ιδιωτικοποίησης

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων