Εβδομήντα μέλη του ΚΙΝΑΛ καλούν σε ενίσχυση και διεύρυνση...

Ανοιχτό κάλεσμα απευθύνουν 70 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, για την ενίσχυση και τη διεύρυνση του Κινήματος. Το κάλεσμα γίνεται ενόψει του επερχόμενου συνεδρίου, όπου οι...

πολιτικές δυνάμεις που το απαρτίζουν θα επιχειρήσουν να μετατραπούν σε ενιαίο πολιτικό φορέα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, κι ενώ  ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Αλέξης Τσίπρας έχουν αποσπάσει μέλη του ΚΙΝΑΛ, γεγονός που έχει φουντώσει την κόντρα ανάμεσα στα δύο κόμματα. 

Ανάμεσα στους υπογράφοντες βρίσκονται πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ, αλλά και του Ποταμιού, που αποχώρησαν με την αποχώρηση των κομμάτων τους από το Κίνημα Αλλαγής. 

Όπως αναφέρουν τα μέλη του ΚΙΝΑΛ «το εγχείρημα μας δεν περιορίζεται στα όρια του ΠΑΣΟΚ. Τα μέλη της απερχόμενης ΚΕ που δεν ανήκουμε στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΔΗΣΟ συμμετέχουμε στο Κίνημα Αλλαγής», με στόχο τη συσπείρωση των ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς, του προοδευτικού κέντρου. Το κάλεσμα απευθύνεται σε δυνάμεις «που ενώ κατανοούν την αναγκαιότητα μιας μεγάλης και ισχυρής Κεντροαριστεράς, κρατούν ακόμα αποστάσεις διατηρώντας επιφυλάξεις». 

«Οι υπογράφοντες καλούμε, εν όψει του συνεδρίου, τις πολιτικές δυνάμεις και τα στελέχη όλου του προοδευτικού φάσματος, εντός και εκτός του Κινήματος Αλλαγής, σε συσπείρωση και κοινή πορεία που θα αναδείξει ξανά την προοδευτική παράταξη σε καθοριστικό παράγοντα για το μέλλον της χώρας. Τώρα είναι η ώρα για μια νέα ενωμένη και ανανεωμένη Προοδευτική Παράταξη», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Ακολουθεί το κάλεσμα και τα ονόματα των 70 μελών που το υπογράφουν: 

Το επερχόμενο συνέδριο ενοποίησης των δυνάμεων του Κινήματος Αλλαγής σε ενιαίο πολιτικό φορέα της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, αποτελεί ένα νέο, σημαντικό βήμα για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και την ενίσχυση της δημοκρατικής-προοδευτικής παράταξης της χώρας. Το εγχείρημα μας δεν περιορίζεται στα όρια του ΠΑΣΟΚ. Τα μέλη της απερχόμενης ΚΕ που δεν ανήκουμε στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΔΗΣΟ συμμετέχουμε στο Κίνημα Αλλαγής, συμβάλλοντας με την ενεργό παρουσία μας στην επίτευξη του κεντρικού στόχου που έχει τεθεί από το ιδρυτικό του συνέδριο για τη συσπείρωση όσο γίνεται ευρύτερων προοδευτικών δυνάμεων, που εμπνέονται από τις αρχές της σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς του προοδευτικού κέντρου. Όλοι μαζί δημιουργούμε ένα νέο ισχυρό πολιτικό φορέα, γεγονός που επιβεβαιώνεται εξάλλου, κάθε μέρα και περισσότερο με την αυξανόμενη συμμετοχή πολιτών. 

Στην πορεία προς τις επερχόμενες πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις γίνεται φανερό ότι το κλίμα της ακραίας πόλωσης και διχασμού θα ενισχυθεί και από τις δύο πλευρές του επιχειρούμενου δικομματισμού, οι οποίες προσδοκούν να αποκομίσουν σημαντικά εκλογικά οφέλη, αναλαμβάνοντας να καθορίσουν κατ’ αποκλειστικότητα το μέλλον της χώρας, ενώ το υπονομεύουν με τις διχαστικές και συντηρητικές επιλογές τους. 

Η ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής, στις συνθήκες αυτές, αποτελεί τη μοναδική εγγύηση για να βγούμε από την κρίση με γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης αλλά και με κοινωνική δικαιοσύνη. Γιατί το Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει την πολιτική σταθερότητα, εκφράζει την εθνική υπευθυνότητα, προωθεί τις μεγάλες και αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και τον σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. Γιατί το Κίνημα Αλλαγής προτείνει τη συνεννόηση και τη συνεργασία των δημοκρατικών δυνάμεων, που μπορούν να συμβάλλουν σε ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. 

Ο δρόμος προς το συνέδριο, αλλά και το ίδιο το συνέδριο, θα αποτελέσουν μεγάλη ευκαιρία για τη διεύρυνση του Κινήματος Αλλαγής με το βλέμμα στραμμένο σταθερά μπροστά, απευθυνόμενο και σε δυνάμεις που ενώ κατανοούν την αναγκαιότητα μιας μεγάλης και ισχυρής Κεντροαριστεράς, κρατούν ακόμα αποστάσεις διατηρώντας επιφυλάξεις. 

Οι υπογράφοντες καλούμε, εν όψει του συνεδρίου, τις πολιτικές δυνάμεις και τα στελέχη όλου του προοδευτικού φάσματος, εντός και εκτός του Κινήματος Αλλαγής, σε συσπείρωση και κοινή πορεία που θα αναδείξει ξανά την προοδευτική παράταξη σε καθοριστικό παράγοντα για το μέλλον της χώρας. Τώρα είναι η ώρα για μια νέα ενωμένη και ανανεωμένη Προοδευτική Παράταξη.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

1. Αβραμίδης Δημήτρης

2. Αλατάς Λεωνίδας

3. Αμοιρίδης Γιάννης

4. Αναστασίου Φωτεινή

5. Αναστόπουλος Τάκης

6. Αντωνόπουλος Λευτέρης

7. Βασιλείου Θανάσης

8. Βελεγράκης Μανώλης

9. Βλάχος Παναγιώτης

10. Γιάνναρος Γεώργιος

11. Γρύλλης Αναστάσιος

12. Δαρσινός Αναστάσιος

13. Διακουλάκης Νίκος

14. Ευδοκιμίδης Γιάννης

15. Ζαβάκου Ίλια

16. Ζαφειριάδη Ιφιγένεια

17. Θάνος Βλαδίμηρος

18. Θάνος Νίκου

19. Ιωακειμίδης Παναγιώτης

20. Καγκελάρη Ματίνα

21. Καλδής Παναγιώτης

22. Καραθανάσης Νικόλαος

23. Καρατέγος Κώστας

24. Καρκατσούλης Παναγιώτης

25. Καστανάκης Θεόδωρος

26. Κατσέλος Σωτήρης

27. Κομματάς Κώστας

28. Κουτσούνη Σούλα

29. Μανδαράκης Βασίλης

30. Μαργαρίτης Θεόδωρος

31. Μαυραγάνης Θεόδωρος

32. Μέγας Χρήστος

33. Μεϊμάρογλου Γιάννης

34. Μοχιανάκης Κώστας

35. Μπαλλας Ευθύμιος

36. Μπήλιος Νικόλαος

37. Μπουλμπασάκος Γιώργος

38. Μπουρνόβα Ευγενία

39. Μωρού Ισμήνη

40. Νταντάνης Χάρης

41. Ντέλκος Θανάσης

42. Οικονομίδης Δημήτρης

43. Πάγκαλου Έφη

44. Παναγιωτοπούλου Μαργαρίτα

45. Πανδής Κώστας

46. Παπαγιάννης Χρήστος

47. Παπαϊωάνου Αντώνης

48. Παπαχελά Νέλλη

49. Παυλίδης Κώστας

50. Πολύμερος Χρήστος

51. Ρίσβας Γρηγόρης

52. Ρόκας Κωνσταντίνος

53. Ρούβαλης Άγγελος

54. Σαμπατακάκης Παναγιώτης

55. Σιακαντάρης Γιώργος

56. Σολταρίδης Συμεών

57. Σταγκουράκης Αλέξανδρος

58. Στάμου Δημήτρης

59. Σταμπόλης Γιάννης

60. Στεφοπούλου Έφη

61. Στρατηγάκη Μαρία

62. Σχορετσανίτης Νίκος

63. Τζιας Παύλος

64. Τούντας Γιάννης

65. Τσαγκαράκη Ελένη

66. Τσάρτας Πάρις

67. Τσιτήλου Σόνια

68. Χαϊνάς Κώστας

69. Χάλαρης Μιχάλης

70. Χριστόπουλος Γιώργος


protothema.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων