Ταραμοκεφτέδες Μακεδονίας.

Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα – Τηγάνισμα 20-30’
Υλικά (για 30 περίπου κεφτέδες)
1 κιλό πράσα, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα
150 γρ. λευκός ταραμάς
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτί αναψυκτικό σόδα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ ματσάκι μαϊντανού, τα φύλλα, ψιλοκομμένος
Μαύρο πιπέρι κατά βούληση
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τα πράσα στο μισό λάδι για περίπου 10’ μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Βάζουμε τον τάραμα μέσα σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη σόδα και τον λιώνουμε σιγά-σιγά με το πιρούνι.
Προσθέτουμε τα πράσα, το πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύουμε ώστε να δημιουργηθεί ένασφιχτό μείγμα
Πλάθουμε σε κεφτεδάκι και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (δεν χρειάζεται πολύ λάδι). Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει όλο μείγμα.
Αφού τους τηγανίσουμε, τους βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να τραβήξουν τα λάδια. Σερβίρονται ζεστοί.             www.tovima.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων