Ταραμοκεφτέδες Μακεδονίας.

Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα – Τηγάνισμα 20-30’
Υλικά (για 30 περίπου κεφτέδες)
1 κιλό πράσα, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα
150 γρ. λευκός ταραμάς
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτί αναψυκτικό σόδα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ ματσάκι μαϊντανού, τα φύλλα, ψιλοκομμένος
Μαύρο πιπέρι κατά βούληση
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τα πράσα στο μισό λάδι για περίπου 10’ μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Βάζουμε τον τάραμα μέσα σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη σόδα και τον λιώνουμε σιγά-σιγά με το πιρούνι.
Προσθέτουμε τα πράσα, το πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύουμε ώστε να δημιουργηθεί ένασφιχτό μείγμα
Πλάθουμε σε κεφτεδάκι και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (δεν χρειάζεται πολύ λάδι). Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει όλο μείγμα.
Αφού τους τηγανίσουμε, τους βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να τραβήξουν τα λάδια. Σερβίρονται ζεστοί.             www.tovima.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

H τέλεια κιμαδόπιτα

Ποια μέρα γεννηθήκατε; Δείτε τι σημαίνει!

Νάρκη η COVID στην ψυχική υγεία των παιδιών

Ο νέος «Μεγάλος Αδελφός» της ΕΥΠ που ακούει τα πάντα

Επιδοτήσεις ρεύματος – Εκτός η γκαρσονιέρα του φοιτητή, εντός η βίλα της Εκάλης

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων