Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Κέικ κολοκύθας Iδανικό συνοδευτικό με τον καφέ
Υλικά για 6 άτομα
- 500 γραμμάρια αλεύρι
- 600 γραμμάρια κολοκύθα
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- 200 γραμμάρια καρύδια
- 5 αβγά
- 1 βανίλια
- 200 ml λάδι
- 1 φακελάκι μπέικιν παόυντερ
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
- βούτυρο
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε την κολοκύθα στο μπλέντερ. Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους
κρόκους των αυγών και χτυπάμε σε ένα πιάτο τα ασπράδια μέχρι να γίνουν
μαρέγκα.
- Στη συνέχεια βάζουμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους των αυγών, 1
βανίλια, 400 γραμμάρια ζάχαρη, 200 ml λάδι και 2 κουταλάκια του γλυκού
κανέλα.
- Χτυπάμε καλά τα υλικά. Αμέσως μετά, προσθέτουμε στο μείγμα μας την τριμμένη κολοκύθα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ 500 γραμμάρια αλεύρι, 1 φακελάκι μπέικιν
παόυντερ, 200 γραμμάρια καρύδια (αφού τα αλέσουμε) και ½ κουταλάκι
αλάτι.
- Ανακατεύουμε καλά και κατόπιν τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα και τα χτυπάμε στο μίξερ.
- Τελευταία ρίχνουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο. Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά. www.newsbeast.gr