Σορμπέ ροδάκινο.Δροσερή νοστιμιά για επιδόρπιο

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 500 γραμμάρια ροδάκινα καθαρισμένα
  • 250 γραμμάρια νερό
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  2. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα ροδάκινα και τα πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ.
  3. Όταν το σιρόπι μας είναι κρύο το ενώνουμε μαζί με τα ροδάκινα ανακατεύοντας και το ασπράδι αυγού χτυπημένο καλά (να έχει ασπρίσει λίγο).
  4. Αφού ανακατέψουμε καλά, τοποθετούμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το δουλεύουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να παγώσει καλά. Τοποθετούμε στη κατάψυξη για 2 ώρες και είναι έτοιμο.
  5. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή τοποθετούμε το μείγμα στη κατάψυξη και το αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.     www.newsbeast.gr 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Οι οργανωμένοι του Πανσερραϊκού επαίνεσαν τον παίκτη της Καβάλας που έδινε για πτυχίο

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων