Σορμπέ ροδάκινο.Δροσερή νοστιμιά για επιδόρπιο

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 500 γραμμάρια ροδάκινα καθαρισμένα
  • 250 γραμμάρια νερό
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα βράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  2. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα ροδάκινα και τα πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ.
  3. Όταν το σιρόπι μας είναι κρύο το ενώνουμε μαζί με τα ροδάκινα ανακατεύοντας και το ασπράδι αυγού χτυπημένο καλά (να έχει ασπρίσει λίγο).
  4. Αφού ανακατέψουμε καλά, τοποθετούμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το δουλεύουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να παγώσει καλά. Τοποθετούμε στη κατάψυξη για 2 ώρες και είναι έτοιμο.
  5. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή τοποθετούμε το μείγμα στη κατάψυξη και το αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.     www.newsbeast.gr 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων