Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019

Ζελέ από φρέσκο ροδάκινο

Υλικά (για 4-6 μερίδες)
80 ml κρύο νερό
30 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
680 γρ. ροδάκινα, καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους
1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
50 γρ. μέλι ή ζάχαρη άχνη
80 ml ζεστό νερόΡίχνουμε το κρύο νερό σε ένα μπολ και από πάνω πασπαλίζουμε τη σκόνη ζελατίνης. Την αφήνουμε για 5-6 λεπτά.

Στο μεταξύ, χτυπάμε καλά στο μπλέντερ τα ροδάκινα με το γιαούρτι, το μέλι ή τη ζάχαρη άχνη και τον χυμό λάιμ.
Προσθέτουμε το ζεστό νερό στο μπολ με το κρύο και τη ζελατίνη και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά. Περνάμε το μείγμα της ζελατίνης από ψιλή σήτα και το αδειάζουμε στο μείγμα των ροδάκινων. Ανακατεύουμε καλά με έναν αβγοδάρτη. Μοιράζουμε σε 4-6 μπολ, ποτήρια ή φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.                   www.tovima.gr