Πίτα με μπακαλιάρο

Υλικά για 6 άτομα

Για τη γέμιση
  • 1 1/2 κιλό φρέσκος μπακαλιάρος χωρίς τα κόκκαλα
  • 5 κρεμμύδια
  • 2 πιπεριές φλάσκες
  • 1 πρέζα σαφράν
  • 1/2 λίτρο λάδι
  • αλάτι
Για τη ζύμη
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 40 γρ. μαγιά
  • 2 αυγά
  • 1/4 λίτρο νερό
  • λάδι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε χλιαρό νερό, μαγιά και αλάτι.
  2. Προσθέτετε το αλεύρι και τα αυγά και ζυμώνετε. Ρίχνετε λίγο αλάτι.
  3. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα και τα σοτάρετε με λάδι, λίγο σαφράν και αλάτι.
  4. Δουλεύετε πολύ καλά τη ζύμη και την αφήνετε να σταθεί για 15 λεπτά, σκεπάζοντάς τη με μια πετσέτα.
  5. Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μέρη και τα ανοίγετε σε φύλλο με τον πλάστη. Βάζετε το μισό φύλλο σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι.
  6. Μοιράζετε τη γέμιση και τα φιλετάκια του μπακαλιάρου μέχρι να καλυφθεί το φύλλο.
  7. Σκεπάζετε με το άλλο κομμάτι φύλλου κλείνοντας καλά τις ενώσεις της πίτας.
  8. Τρυπάτε την πίτα για να μη φουσκώσει.
  9. Βάζετε το ταψί στο φούρνο σε θερμοκρασία 200 βαθμούς για 20 λεπτά.           www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων