Πίτα με μπακαλιάρο

Υλικά για 6 άτομα

Για τη γέμιση
  • 1 1/2 κιλό φρέσκος μπακαλιάρος χωρίς τα κόκκαλα
  • 5 κρεμμύδια
  • 2 πιπεριές φλάσκες
  • 1 πρέζα σαφράν
  • 1/2 λίτρο λάδι
  • αλάτι
Για τη ζύμη
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 40 γρ. μαγιά
  • 2 αυγά
  • 1/4 λίτρο νερό
  • λάδι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε χλιαρό νερό, μαγιά και αλάτι.
  2. Προσθέτετε το αλεύρι και τα αυγά και ζυμώνετε. Ρίχνετε λίγο αλάτι.
  3. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα και τα σοτάρετε με λάδι, λίγο σαφράν και αλάτι.
  4. Δουλεύετε πολύ καλά τη ζύμη και την αφήνετε να σταθεί για 15 λεπτά, σκεπάζοντάς τη με μια πετσέτα.
  5. Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μέρη και τα ανοίγετε σε φύλλο με τον πλάστη. Βάζετε το μισό φύλλο σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι.
  6. Μοιράζετε τη γέμιση και τα φιλετάκια του μπακαλιάρου μέχρι να καλυφθεί το φύλλο.
  7. Σκεπάζετε με το άλλο κομμάτι φύλλου κλείνοντας καλά τις ενώσεις της πίτας.
  8. Τρυπάτε την πίτα για να μη φουσκώσει.
  9. Βάζετε το ταψί στο φούρνο σε θερμοκρασία 200 βαθμούς για 20 λεπτά.           www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων