Μπάρες λεμονιού με υπέροχη βουτυρένια γεύση

Υλικά
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
80 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
1/8 κ. γλυκού αλάτι
2 αυγά
120 ml (1/2 κούπα) χυμός λεμονιού φρέσκος (2-3 λεμόνια)
1 κουτί (400 γρ. περίπου) γάλα ζαχαρούχο
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
 
Εκτέλεση
Πάρτε ένα ταψάκι διαμέτρου 25Χ18 εκ. και λαδώστε το λίγο. Πάνω στρώστε μία λαδόκολλα έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες της.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 170 βαθμούς.
Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και βάλτε μέσα το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατέψτε τρίβοντας το μείγμα με τα χέρια σας ώσπου να θρυμματιστεί εντελώς και να μη μείνουν μεγάλα κομμάτια βουτύρου.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι και πιέστε το πολύ καλά με την παλάμη σας ώστε να σχηματίσετε μία ομοιόμορφη βάση. Ψήστε στο φούρνο μέχρι να σταθεροποιηθεί, για περίπου 20-25 λεπτά. Μόλις πάρει λίγο χρώμα η βάση σας είναι έτοιμη.
Ενώ η βάση ψήνεται σε ένα μπολ χτυπήστε με σύρμα τα αυγά, τον χυμό του λεμονιού και προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα. Χτυπήστε τα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Μόλις ετοιμαστεί η βάση σας, βγάλτε την από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει για 5 λεπτά. Μόλις κρυώσει από πάνω ρίξτε την κρέμα λεμονιού. Απλώστε την καλά μέχρι τις γωνίες και βάλτε πάλι το ταψάκι στο φούρνο. Ψήστε μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα, για περίπου 20 λεπτά. Μόλις πάρει λίγο χρώμα στις άκρες είναι έτοιμη.
Αφήστε το γλυκό να κρυώσει στο ταψάκι και μόλις κρυώσει το βγάζετε, τραβώντας τις γωνίες της λαδόκολλας που προεξέχουν. Κόψτε το γλυκό σε μικρές μπάρες. Μπορείτε να τις πασπαλίσετε με άχνη και να τις σερβίρετε.                     www.govastileto.gr