Σκύλος: Πόσες ώρες μπορείτε να τον αφήσετε μόνο στο σπίτι

Τα σκυλιά απολαμβάνουν την παρέα των κηδεμόνων τους, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως δεν μπορούν να μείνουν μόνα στο σπίτι τους.
Η πρώτη απορία που έχουν οι άνθρωποι σχετικά με το να αφήνουν έναν σκύλο μόνο είναι: Πόση ώρα μπορεί να αντέξει χωρίς τουαλέτα;
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα σκυλιά γενικά χρειάζεται να πηγαίνουν τουαλέτα τρεις με πέντε φορές τη μέρα. Αυτό βέβαια ποικίλλει από σκύλο σε σκύλο, μιας και τα κουτάβια και η ηλικιωμένοι χρειάζονται βόλτες για αυτό το λόγο πιο τακτικά.
Για πόσες ώρες μπορεί ένα σκυλί να κρατηθεί;
Κουτάβια: μια ώρα για κάθε μήνα ζωής (έτσι ένα κουταβάκι τριών μηνών μπορεί να κρατηθεί τρεις ώρες)
Ενήλικοι σκύλοι από ενός έτους και άνω: μέχρι και οχτώ ώρες, ιδανικά όμως όχι πάνω από έξι
Ηλικιωμένοι σκύλοι από οχτώ χρονών και πάνω: εξαρτάται από το μέγεθος, την ηλικία και τις συνήθειές τους. Ωστόσο, τα να μένει ένας σκύλος πολλές ώρες χωρίς να έχει ανακουφίσει τις ανάγκες του, μπορεί να οδηγήσει σε ουρολοιμώξεις, πέτρες στα νεφρά κ.α. Επίσης, είναι πιθανό να οδηγήσει και σε διάφορα «ατυχήματα» μέσα στο σπίτι, αν δεν κρατηθεί.

Για να είσαι και εσύ ήσυχη και ο σκύλος σου ασφαλής, φρόντισε να βγαίνει βόλτα κάθε τέσσερις με έξι ώρες. Θα μου πεις, δουλεύεις τουλάχιστον οχτώ με δέκα ώρες. Κατανοητό. Τουλάχιστον, αν μένεις κοντά πετάξου μέχρι το σπίτι στο lunch break.
Η άσκηση είναι σημαντική επίσης
Πέραν της τουαλέτας, ο σκύλος σου χρειάζεται φυσική δραστηριότητα μες στη μέρα. Όποια και αν είναι η φυσική του κατάσταση, η βόλτα τον βοηθάει:
*Να μένει υγιής
*Να χωνεύει τα γεύματά του
*Να διεγείρει τον εγκέφαλό του
*Να καίει θερμίδες
*Να μη βαριέται
Σε γενικές γραμμές, ένας υγιής σκύλος χρειάζεται περίπου 60 λεπτά φυσικής δραστηριότητας την ημέρα. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να γίνεται συνεχόμενα. Αν τον βγάλεις μια εικοσάλεπτη βόλτα πριν φύγεις από το σπίτι και άλλη μια μόλις γυρίσεις, είσαι καλυμμένη.
Φρόντισε όταν μένει μόνος του, να έχει γύρω του ένα αγαπημένο του παιχνίδι, κάτι δικό σου για να σε μυρίζει σε περίπτωση που έχει το άγχος του αποχωρισμού.            www.govastileto.gr