Χοιρινό με πορτοκάλι


1 κιλό χοιρινό κρέας κομμένο σε 3-4 κομμάτια
80 ml ελαιόλαδο
10-12 σκελίδες σκόρδου ακαθάριστες
250 ml (ή ροζέ) κρασί
250 ml χυμός πορτοκαλιού
1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι (ή 1 κ.γ. ξερό)
Αλάτι

Διαδικασία
Πλένουμε καλά το κρέας και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος. Οταν ξεκολλούν μόνα τους από τον πάτο της κατσαρόλας (δοκιμάζουμε χωρίς να τα τρυπάμε με πιρούνι), τα γυρίζουμε με ένα κουτάλι να τσιγαριστούν από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα σκόρδα, το θυμάρι, το αλάτι.
Μόλις αρχίσει να βράζει έντονα, προσθέτουμε και τον χυμό πορτοκαλιού και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγομαγειρεύουμε προσθέτοντας όταν χρειαστεί λίγο νερό, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Οταν είναι έτοιμο, το κόβουμε σε μικρότερες μερίδες και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μείνει με μια μελωμένη σάλτσα.
Σημειώσεις
– Μπορεί να γίνει και σε χύτρα ταχύτητας: αφού προσθέσουμε τον χυμό πορτοκαλιού, κλείνουμε τη χύτρα ταχύτητας και μαγειρεύουμε για όσο χρόνο προτείνουν για το χοιρινό οι οδηγίες της χύτρας. Ανοίγουμε τη χύτρα και αφού κόψουμε σε μερίδες το κρέας αφήνουμε να βράσει με ανοιχτό το καπάκι μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά που έχουν μείνει.
– Αν μας αρέσουν οι γλυκόξινες γεύσεις, προσθέτουμε λίγο πριν από το τέλος του μαγειρέματος ένα κουταλάκι του γλυκού πετιμέζι ή μέλι.
– Αντί θυμάρι, μπορούμε να αρωματίσουμε το χοιρινό μας με αρισμαρί (δεντρολίβανο) ή ρίγανη. www.tovima.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων