Τα ΜΜΕ προστατεύουν την κυβέρνηση... και ελέγχουν την αντιπολίτευση!

Το φαινόμενο δεν είναι ελληνικό, ούτε νέο. Οι κυρίαρχες τάξεις, από τη δημιουργία των κρατών, φρόντιζαν και φροντίζουν να ελέγχουν απολύτως το κράτος τους, μέσω της πολιτικής εξουσίας.
Φροντίζουν, επίσης, μέσω των ΜΜΕ --κι όχι μόνο-- να δημιουργούν πολίτες υπάκουους που...

ακόμα και αν δεν σέβονται την εξουσία τους, τουλάχιστον να την φοβούνται. Έχουν τα μέσα, παλαιά και νέα, για τον σκοπό αυτό.

Οι πράξεις των ανθρώπων εξαρτώνται από όσα ξέρουν. Ακόμα και οι συνήθειες τους δημιουργούνται σε μεγάλο βαθμό από τις πληροφορίες που λαμβάνουν. Έτσι καθορίζουν με βάση τις πληροφορίες πως θα ζήσει ο άνθρωπος που τις λαμβάνει και ακόμα χειρότερα, που τις πιστεύει χωρίς αντίρρηση και απορίες. Αυτές οι πληροφορίες σχηματίζουν κρίσεις και πεποιθήσεις, είναι δηλαδή μέρη του μηχανισμού που κατευθύνει τις πράξεις. Καθοριστικό στοιχείο της διαμόρφωσης είναι το σχολείο και η οικογένεια. Η αλήθεια για την πραγματική ιστορία, είναι ελεγχόμενα διαμορφωμένη από τις άρχουσες ελίτ.

Πόσοι γνωρίζουν για παράδειγμα πότε και πως επιβλήθηκε ο χριστιανισμός στον ελλαδικό χώρο; Να ένα από τα πολλά ιστορικά δείγματα. Με υπογραφή των αυτοκρατόρων Θεοδόσιου και Βαλεντιανού, έγινε κοινοποίηση διατάγματος προς Ισίδωρον, έπαρχο Πραιτωρίου στις 14 Νοεμβρίου 435 μ.Χ.: «Διατάσσουμε όλα τα ιερά και οι ναοί (των Ελλήνων) όσα βρίσκονται ακόμα άθικτα, να καταστραφούν με διαταγή των τοπικών αρχών και να εξαγνιστούν με την ύψωση του σημείου (του σταυρού) της σεβαστής χριστιανικής θρησκείας. Αν εμφανιστεί κάποιος που έχει παραβλέψει αυτό το νόμο, θα τιμωρηθεί με την ποινή του θανάτου»

Με αφορμή την περίφημη ταινία (προβλήθηκε το 2009) για την Υπατία φιλόσοφο και μαθηματικό και τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, χιλιάδες Έλληνες σοκαρίστηκαν, διότι ποτέ δεν είχαν διδαχθεί την πραγματική ιστορία. Και εκείνη η ιστορία, αφορούσε τις σφαγές των εθνικών, την ισοπέδωση των αρχαίων ελληνικών ναών με ηγέτη του όχλου τον επίσκοπο Αλεξανδρείας Θεόφιλο που ανακηρύχθηκε από την εκκλησία άγιος!

Το τέλος του ελληνικού πολιτισμού γράφεται επισήμως τον όγδοο αιώνα και συγκεκριμένα στις 10 Απριλίου του 728 μ.Χ. στην μάχη της Λάρισας, όπου οι συμμαχικές δυνάμεις των Ελλήνων με επικεφαλής τον ιερέα του Διονύσου Κόρεσο σφαγιάστηκαν και 600.000 γυναικόπαιδα εξολοθρεύτηκαν. Οι χριστιανοί κυριάρχησαν και ακολούθησε ο Μεσαίωνας και ο σκοταδισμός, πολύ βολικός για τους άρχοντες.

Οι φύλακες του στέμματος…

Οι ελίτ, όμως, εκτός από τη δική τους ιστορία και την βολική τους θρησκεία, χρειάζονται και τους δικούς του φύλακες στρατιώτες και αστυνομικούς για να προστατεύουν την εξουσία και την ασφάλειά τους. Πως και γιατί οι δυνάμεις αυτές, στρατός και αστυνομία, δείχνουν τέτοια σκληρότητα ακόμα και προς τους συμπατριώτες τους, παντού στον κόσμο;

Γράφει στο περίφημο βιβλιαράκι του "Η κατασκευή των υπηκόων" ο Αυστριακός ερευνητής και δημοσιογράφος Έρνστ Αλεξάντερ Ράουτερ: «Όποιος ασκεί την καταπίεση ως επάγγελμα, δεν μπορεί παρά να είναι ο ίδιος υποδειγματικά καταπιεσμένος. Αυτή είναι η βαθύτερη αιτία που στο στρατό και στην αστυνομία, η τυφλή υπακοή και η παράλογη εκπαίδευση, παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο. Ο εκδημοκρατισμός του στρατού δεν ελαττώνει τη δύναμη κρούσης του προς τα έξω, σε περίπτωση αμυντικού πολέμου, αλλά την ελαττώνει σε περίπτωση επιθετικού. Ο εκδημοκρατισμός του στρατού και της αστυνομίας, ελαττώνει πάνω απ όλα, τη δύναμη κρούσης προς τα μέσα». Και αυτό, προσθέτω εγώ, είναι ανεπιθύμητο.

Τα ΜΜΕ ελέγχουν την αντιπολίτευση!

Έχουμε, λοιπόν, την ιστορία, όπως μας την πλασάρουν, έχουμε τα "όργανα της τάξης" και μια εθνικοποιημένη θρησκεία στην υπηρεσία των αρχόντων. Τι άλλο έχουμε; Έχουμε σχεδόν τον πλήρη έλεγχο της ενημέρωσης από τα ΜΜΕ που στην περίπτωσή μας, ανήκουν σε χορηγούς της σημερινής κυβέρνησης. Ενημέρωση, αισθητική και ψυχαγωγία στα μέτρα τους. Με αυτά τα όπλα κυριάρχησε για μεγάλο διάστημα και διαμόρφωσε τη νέα Ιταλία ο Μπερλουσκόνι, εξαφανίζοντας τον πολιτισμό της και όλους του μεγάλους δημιουργούς της ιταλικής τέχνης.

Όλη, μα όλη η αντιπολιτευτική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίχθηκε σε μαζικά ψέματα. Η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών έγινε αποδεκτή με ανακούφιση. Το σκάνδαλο Novartis επιχειρείται να επιβληθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης σαν σκευωρία και να τιμωρηθούν εκείνοι που το αποκάλυψαν. Συνέχισαν με τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για το δυσβάσταχτο προσφυγικό πρόβλημα.

Τον κατηγορούν για την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής του, η οποία μας έβγαλε από τη χρεοκοπία, την οποία εκείνοι είχαν προκαλέσει. Μιλούν για την ανάπτυξη που έρχεται, καθώς και για την ελάφρυνση των επαγγελματιών από τις ασφαλιστικές και φορολογικές επιβαρύνσεις, τις οποίες τελικά επιβαρύνονται εις το διπλάσιο οι αγρότες.

Οι επιθυμίες των χορηγών

Όλα τα μέτρα που επιχειρούν στον τομέα της εργασίας είναι προς όφελος κυρίως της μεγάλης εργοδοσίας. Μικρότεροι μισθοί, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, περιορισμό της δυνατότητας να γίνει απεργία. Και όλα αυτά τα ψεύδη προστατεύονται και σήμερα από τα συστημικά ΜΜΕ των χορηγών, που αντί να ελέγχουν την κυβέρνηση, συνεχίζουν να ελέγχουν τον ΣΥΡΙΖΑ για να προστατεύσουν το μερίδιό τους στην πολιτική εξουσία.

Οι νέοι νόμοι είναι επιθυμίες των χορηγών και των φίλων. Είναι τόσο προκλητικοί, σε βαθμό που η εφημερίδα των αγορών Financial Times έφτασε να γράψει σε άρθρο της ότι «η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανατρέπει την προσήλωση της Ελλάδας σε διεθνή πρότυπα για την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Με το πλασάρισμα του δόγματος "Νόμος και Τάξη" επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα, αδιαφορώντας για τις αιτίες που τα προκαλούν. Και αδιαφορούν, διότι η δική τους πολιτική δημιουργεί αυτές τις αιτίες. Η μπόλικη δημοκρατία είναι αντιπαραγωγική. Οι χορηγοί ζητούν μεγαλύτερο μερίδιο πλούτου από την εθνική πίτα. Και η δική τους κυβέρνηση οφείλει να εκτελέσει και εκτελεί τις εντολές τους...

Δημήτρης Χρήστου

slpress.gr