Εδιμβούργο : Εστιατόριο προσφέρει σε ζευγάρια μοιρασμένο στα δύο τον λογαριασμό

Eνα εστιατόριο στο Εδιμβούργο εισήγαγε μια νέα πολιτική για να βοηθήσει ζευγάρια στο πρώτο ραντεβού που θέλουν να μοιραστούν τον λογαριασμό του δείπνου.
Το Blackwood’s Bar and Grill ελπίζει ότι ο διακανονισμός του θα απομακρύνει κάθε αμηχανία μεταξύ των ζευγαριών στις πρώτες τους εξόδους, όταν αισθάνονται ανήσυχα
για τον καλύτερο τρόπο διαχείρισης αυτού του μη προσφιλούς ζητήματος.             

Όσοι επιθυμούν να μοιραστούν το ποσό του λογαριασμού πρέπει απλά να το πουν όταν κάνουν κράτηση στο εστιατόριο, μέσω τηλεφώνου ή online.
Όταν ο σερβιτόρος που εξυπηρετεί το τραπέζι φέρνει τον λογαριασμό, θα παραδώσει δύο ξεχωριστές αποδείξεις για κάθε πελάτη, ο οποίος πληρώνει το μισό ποσό του γεύματος.
Ο Γκάρι Χάρντινγκ, διευθυντής του εστιατορίου Blackwood, χαρακτήρισε, σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων τη συγκεκριμένη πολιτική ως «διακανονισμό του 21ου αιώνα».
«Όταν φτάνει ο λογαριασμός, μπορεί να προκαλέσει κάποιες δυσάρεστες συζητήσεις μεταξύ δύο ανθρώπων και έχουμε κάνει δική μας υπόθεση την παροχή βοήθειας ώστε να μην προκαλείται αυτή η αμηχανία» είπε.
«Μας αρέσει να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά και δεν υπάρχει άλλο εστιατόριο στην πόλη που να προσφέρει κάτι τέτοιο»» πρόσθεσε.
«Δεν επιβάλουμε τη ρύθμιση στα ζευγάρια. Οι επισκέπτες πρέπει απλά να το αναφέρουν μόνο όταν κάνουν την κράτηση» υπογράμμισε.          www.in.gr