Άρχισαν τα “όργανα”: Οι πρώτες εφημερίδες που προχωρούν σε αναστολή συμβάσεων των δημοσιογράφων

Τα μέτρα στήριξης που πήρε η κυβέρνηση για τη στήριξη των, εν μέσω κορωνοϊού, ζημιωμένων επιχειρήσεων αφορούν και αντίστοιχες στα ΜΜΕ. Και, ήδη, δύο μιντιακές επιχειρήσεις προχώρησαν σε αναστολή συμβάσεων των δημοσιογράφων. Όχι όλων, αλλά κατά πλειονότητα.

Στις «Δημοκρατία» και «Espresso» του Γιάννη Φιλιππάκη αλλά και στη συνεταιριστική «Εφημερίδα των Συντακτών» ανεστάλησαν οι συμβάσεις εργασίας για την πλειονότητα των εργαζομένων, η «Εφ.Συν» το ανακοίνωσε μάλιστα αναφέρονται ότι αφορά για ένα μήνα και… βλέπουμε.
Οι εργαζόμενοι που δεν θα εργάζονται, θα λάβουν τα 800 ευρώ της κρατικής επιδότησης -σύμφωνα με τα οριζόμενα στη ΠΝΠ- και οι εφημερίδες θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν.
Οι εργαζόμενοι θα ενταχθούν λοιπόν στο καθεστώς των εν λόγω πληγέντων επιχειρήσεων αλλά, κακά τα ψέματα, αρκετοί θα συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι τους για την έκδοση των εφημερίδων. Θεωρείται βέβαιο πως τη μέθοδο αυτή θα ακολουθήσουν πολύ σύντομα κι άλλες εφημερίδες.    fonaklas.blogspot.com

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Οι οργανωμένοι του Πανσερραϊκού επαίνεσαν τον παίκτη της Καβάλας που έδινε για πτυχίο

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων