Ρεβίθια με μανιτάρια και σπανάκι

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό σπανάκι πλατύφυλλο
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα στα 2 ή στα 4 αν είναι μεγάλα
  • ½ κιλό ρεβίθια
  • ½ λεμόνι
  • αλατι
  • πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Προηγουμένως, έχετε μουλιάσει τα ρεβίθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Πριν ξεκινήσετε την εκτέλεση της συνταγής, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε καλά.
  3. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ρεβίθια για 45 λεπτά περίπου.
  4. Προσθέτετε το λάδι και αλατοπίπερο και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά προσθέτοντας τα μανιτάρια.
  5. Ζεματίζετε το σπανάκι και στρώνετε ολόκληρα τα φύλλα του σε μια κατσαρόλα.
  6. Στραγγίζετε τα ρεβύθια κρατώντας το ζουμί τους και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το σπανάκι.
  7. Προσθέτετε το ζωμό των ρεβύθιών και τ’ αφήνετε να βράσουν για ακόμα 30 λεπτά.            www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Οι οργανωμένοι του Πανσερραϊκού επαίνεσαν τον παίκτη της Καβάλας που έδινε για πτυχίο

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων