Σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι!

Υλικά:
1 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ
1/4 κούπα βραστό νερό
200γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
180γρ ψιλοκομμένη, σκούρα σοκολάτα
2 κουταλιές κακάο
4 αυγά, χωρισμένα
1 κούπα ζάχαρη

2 κούπα almond meal (αλεύρι από αμύγδαλα, θα το βρεις στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
σκόνη κακάο για topping
σαντιγί για να σερβίρεις
φράουλες για να σερβίρεις

Εκτέλεση:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Λάδωσε ένα στρόγγυλο ταψί για κέικ ή αν προτιμάς στρώσε αντικολλητικό χαρτί κάτω και στα πλαϊνά.
Βάλε τον καφέ και το ζεστό νερό σε ένα βάζο κι ανακάτεψε μέχρι να διαλυθούν. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλε το βούτυρο, τη σοκολάτα, το κακάο μαζί με το μείγμα του καφέ. Φρόντισε να έχεις χαμηλή θερμοκρασία. Ανακάτευε συνεχώς για 2-3 λεπτά ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά. Όταν είναι έτοιμο βγάλε από τη θερμοκρασία και βάλε το σε ένα μπολ να κρυώσει.
Με ένα mixer, χτύπησε του κρόκους με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε τα ασπράδια μέχρι να δέσουν.
Πρόσθεσε το μείγμα της σοκολάτας και το almond meal στο μείγμα των κρόκων. Ανακάτεψε. Με ένα μεγάλο κουτάλι (χωρίς mixer) βάλε τα ασπράδια κι ανακάτεψε με απαλές κινήσεις.
Βάλε το μείγμα στο ταψί και ψήσε για 40-45 λεπτά. Κάνε το τεστ με την οδοντογλυφίδα που πρέπει να βγαίνει στεγνή και μόλις είναι έτοιμο άφησέ το να κρυώσει. Πασπάλισε με κακάο και σέρβιρε με σαντιγί και φράουλες, αν προτιμάς.                 www.govastileto.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων