Eκδίωξη των αστέγων από το μοναδικό «λιμάνι» τους στον Πειραιά...

Στην καταγγελία ότι η λιμενική αστυνομία του Πειραιά εκδίωξε πριν από λίγες ώρες 150 περίπου άστεγους από τις πύλες Ε8-Ε9 του λιμανιού του Πειραιά, παίρνοντας τους ταυτόχρονα τα ελάχιστα ατομικά είδη που τους
προστατεύουν στη διαβίωση στο δρόμο, προχώρησε ο Νίκος Μπελαβίλας, επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς για Όλους». «Η κοινότητα αστέγων, με ελάχιστη επαφή με την κοινωνία, ήταν ως τώρα...
σχετικά ασφαλής σε ένα λιμάνι χωρίς επιβάτες, χωρίς τουρίστες χωρίς επαφή με το κοινό» σημειώνει.

Στην εκδίωξη των αστέγων οι οποίοι διαμένουν στις πύλες Ε8-Ε9 του λιμανιού του Πειραιά προχώρησαν οι λιμενικές αρχές του Πειραιά πριν λίγες ώρες, σύμφωνα με καταγγελία του Νίκου Μπελαβίλα. Όπως επισημαίνεται, οι λιμενικές αρχές, σαν να μην έφτανε η εκδίωξη των περίπου 150 ατόμων που ζούσαν στο λιμάνι, τους πήραν τα ελάχιστα ατομικά είδη που τους προστατεύουν στη διαβίωση τους στον δρόμο.

«Η κοινότητα αστέγων, με ελάχιστη επαφή με την κοινωνία, ήταν ως τώρα σχετικά ασφαλής σε ένα λιμάνι χωρίς επιβάτες, χωρίς τουρίστες χωρίς επαφή με το κοινό» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ αναφέρεται ότι «με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Πειραιά (ΚΟΔΕΠ), με διαπαραταξιακή συμφωνία προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπους ώστε τις αμέσως επόμενες ημέρες αυτοί οι συμπολίτες μας να στεγαστούν σε ασφαλείς χώρους, σύμφωνα και με τις κεντρικές οδηγίες προς τους δήμους. Ταυτόχρονα εθελοντές τους παρείχαν τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας τροφή και εξασφάλιζαν ελάχιστους όρους υγιεινής».

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η λιμενική αστυνομία του Πειραιά εκδίωξε πριν από δύο ώρες 150 περίπου άστεγους από τις πύλες Ε8-Ε9 του λιμανιού, παίρνοντας τους ταυτόχρονα τα ελάχιστα ατομικά είδη που τους προστατεύουν στη διαβίωση στο δρόμο. Η κοινότητα αστέγων, με ελάχιστη επαφή με την κοινωνία, ήταν ως τώρα σχετικά ασφαλής σε ένα λιμάνι χωρίς επιβάτες, χωρίς τουρίστες χωρίς επαφή με το κοινό. Με την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Πειραιά (ΚΟΔΕΠ), με διαπαραταξιακή συμφωνία. προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπους ώστε τις αμέσως επόμενες ημέρες αυτοί οι συμπολίτες μας να στεγαστούν σε ασφαλείς χώρους, σύμφωνα και με τις κεντρικές οδηγίες προς τους δήμους. Ταυτόχρονα εθελοντές τους παρείχαν τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας τροφή και εξασφάλιζαν ελάχιστους όρους υγιεινής.

Κάποιοι ανεγκέφαλοι σήμερα ανέλαβαν να «καθαρίσουν» το νεκρό λιμάνι, εκδιώκοντας τους άστεγους μέσα στην πόλη. προκαλώντας πολλαπλή έκθεση στην πανδημία.

Ζητάμε άμεσα από τον πολιτικό προϊστάμενο του Λιμενικού Σώματος, αρμόδιο υπουργό να εξηγήσει στους θερμόαιμους άνδρες του ότι έτσι φέρνουν την καταστροφή. Να τους σταματήσει!

Ζητάμε από τον Δήμαρχο Πειραιά, την άμεση παρέμβαση του και την επίσης άμεση εξεύρεση χώρου διαμονής των αστέγων όπως και τις σχετικές οδηγίες στη Δημοτική Αστυνομία ώστε να μην επιδεινώνουν την κατάσταση με αυταρχικές συμπεριφορές εναντίον των αστέγων.

Δυστυχώς, είχαμε προειδοποιήσει εδώ και τρεις ημέρες την ηγεσία του Δήμου Πειραιά για το πρόβλημα. Και να, που αρκεί ο υπερβάλλων ζήλος κάποιου ένστολου για να τα τινάξει όλα στον αέρα...

Πηγή: thepressproject.gr