Έδωσαν πρόστιμα σε αστέγους για άσκοπη μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη

Από τον παραλογισμό των αρχών δεν γλιτώνουν ούτε οι άστεγοι, με το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας να φαίνεται πως παίρνει πλέον εισπρακτικό χαρακτήρα.
Νέες, διαδοχικές καταγγελίες έρχονται στο προσκήνιο, φανερώνοντας τον –αν μη τι άλλο– υπέρμετρο ζήλο των αρμόδιων
οργάνων να επιβάλουν πρόστιμα για παραβιάσεις που σχετίζονται με την απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.
Όπως προκύπτει, από τον παραλογισμό των αρχών δεν γλιτώνουν ούτε οι άστεγοι, με το μέτρο να φαίνεται πως παίρνει πλέον εισπρακτικό χαρακτήρα. Έτσι, μετά το περιστατικό που έλαβε χώρα στο Ρέθυμνο, σήμερα (Παρασκευή) η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων κάνει λόγο για έξι καταγγελίες για πρόστιμα σε άστεγους στη Θεσσαλονίκη κατά την τελευταία εβδομάδα. Μάλιστα, τονίζει πως μεταξύ των καταγγελιών είναι και από ένα ζευγάρι στο οποίο η αστυνομία επέβαλε πρόστιμο τέσσερις φορές.
Η ΑΡΣΙΣ υπενθυμίζει πως η ευθύνη μεταφοράς των αστέγων σε χώρους επείγουσας φιλοξενίας βαραίνει την ελληνική πολιτεία και υπογραμμίζει πως ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων στη Θεσσαλονίκη «δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων όσων αυτή τη στιγμή βρίσκονται άστεγοι στην πόλη».
Ως εκ τούτου ένας σημαντικός αριθμός ατόμων αναγκάζεται ζει στο δρόμο, παρά την ισχύ του περιορισμού κυκλοφορίας, τονίζει επίσης η οργάνωση.         www.efsyn.gr