Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γ. Τράγκας: Έρχεται τσουνάμι φτώχειας! Πέμπτο μνημόνιο, μειώσεις συντάξεων, μισθών και ουρές συσσιτίων

Ετοιμαστείτε για νέα μνημόνια. Η κα Άγκελα Μέρκελ και ο κος Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν για την ίδρυση ενός ταμείου ανάκαμψης 500 δισεκατομμυρίων, του οποίου......
τα κεφάλαια θα αντλήσει η Κομισιόν από τις αγορές, δηλαδή από τις γνωστές διεθνείς τράπεζες. Όποιος πάρει χρήματα από αυτό το Ταμείο Ανάκαμψης, θα πρέπει να είναι έτοιμος (εκτός από τα αλμυρά τοκάκια που θα πληρώσει) για σκληρές μεταρρυθμίσεις, εγγυήσεις και κόφτες μισθών και συντάξεων, αν δεν πιάσει τους όρους και τα πλεονάσματα.

Όπως αντιλαμβάνεστε η Ευρώπη, δεν πρόκειται να τυπώσει χρήμα, όπως οι ΗΠΑ. Θα δανειστεί χρήμα από τις περίφημες και διαβόητες αγορές, δηλαδή από τις τράπεζες που έχουν καλές σχέσεις ή αν θέλετε ελέγχουν, κυρίως τη γερμανική και τη γαλλική ηγεσία. Βλέπε, Goldman sachs, ROCHILD, GP Morgan, DEUTCHE bank και BNP.
Μην έχετε καμία αμφιβολία, ο κος Μητσοτάκης πορεύεται πρώτα στις κάλπες, σε πρόωρες εκλογές (με την ελπίδα να κερδίσει πεντέμισι χρόνια στην εξουσία) και μετά σε ένα μνημόνιο που θα κάνει τα άλλα να φαντάζουν ως παιδικές χαρές μπροστά του.
Ήδη ο κος Σταϊκούρας έκανε ζοφερές προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας μας, τονίζοντας ότι η ανεργία θα αυξηθεί και το μέσο εισόδημα θα συρρικνωθεί. Θα μεγαλώσουν οι ανισότητες. Θα υπάρξουν και στην πατρίδα μας, πολίτες διαφόρων ταχυτήτων.
Δηλαδή, αυτοί που θα κάνουν δουλειές ή θα εξυπηρετούνται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτοί που θα πάρουν κάποιες οικονομικές ασπιρίνες για να μη χαθεί η εκλογική πελατεία και ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που θα εγκαταλειφθεί πλήρως στην τύχη του, αφού πρώτα ψηφίσει, έχοντας στο μυαλό και την ψυχή του, φόβο για τον covid-19. Μην έχετε ψευδαισθήσεις, θα έχουμε πάλι ουρές συσσιτίων. Αυτή τη φορά θα είναι χειρότερες.
Πρέπει να σας πω, ότι η ΕΚΤ εκτιμά ότι η οικονομία της ευρωζώνης δεν πρόκειται να επανέλθει σε κανονικά επίπεδα, πριν από το 2021. Το γνωστό ΕΛΙΑΜΕΠ σε ανάλυσή του, υποστηρίζει ότι η χώρα μας, βρίσκεται μέσα στην πρώτη πεντάδα χωρών που αντιμετωπίζουν ήδη το οξύτερο πρόβλημα.
Η πατρίδα μας, έχει μία από τις μεγαλύτερες επιπτώσεις στην απασχόληση, 13,3% από τις δραστηριότητες που μπήκαν σε καραντίνα. Κακά τα ψέματα, τόσο οι εισηγήσεις του κου Τσιόδρα, όσο και οι αποφάσεις του κου Μητσοτάκη, προκάλεσαν καίρια πλήγματα στο σύνολο της οικονομίας. Η αλήθεια δεν κρύβεται. Παρακολουθούμε την «κηδεία» μίας οικονομίας πολυτραυματισμένης από τα δέκα χρόνια μνημονιακής κατοχής.
Όπως αποδεικνύεται καθημερινά, πολλά από τα μέτρα του κου Τσιόδρα ήταν υπερβολικά και αχρείαστα. Ορισμένα μάλιστα από αυτά, είναι εμφανώς ανεφάρμοστα και προσκρούουν στην κοινή λογική. Χθες, ανακοινώθηκαν δύο νέα περιστατικά covid-19 και δύο θάνατοι που αποδόθηκαν στον covid-19. Ο ένας εξ αυτών ήταν μία γυναίκα ηλικίας 66 ετών που έπασχε από καρκίνο του παχέος εντέρου. Ο άλλος θάνατος ήταν ένας άνδρας μεγαλύτερος από 70 ετών που έπασχε από καρκίνο της ουροδόχου κύστεως, καρκίνο του παχέος εντέρου, διαβήτη και υπέρταση. Αυτοί οι δύο θάνατοι προστέθηκαν από τον κο Τσιόδρα στη λίστα των θανάτων από covid-19. Φυσικά, η εξήγηση για αυτή την καταγραφή έχει να κάνει με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ουσιαστικά όμως, ο κορωνοϊός, στατιστικά είναι ανύπαρκτος στην Ελλάδα, που περιμένει πλέον χιλιάδες θανάτους όχι από τον κορωνοϊό αλλά από τη φτώχεια, την ανεργία, τη μείωση του προσδόκιμου ζωής και την κάθοδο του βιοτικού επιπέδου εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών.
Ευτυχώς η Ακρόπολη άνοιξε για το κοινό, μετά την καραντίνα και των αρχαιολογικών χώρων για δύο μήνες. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν εκεί για συμβολικούς λόγους, μαζί με την υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη. Τα μάρμαρα του Παρθενώνα έλαμπαν από τον ήλιο, όπως στο στίχο του Γιώργου Σεφέρη, είπε η Πρόεδρος αλλά οφείλω σήμερα να της υπενθυμίσω, ότι εκατοντάδες χιλιάδες καλλιτέχνες είναι άνεργοι στην Ελλάδα και περνάνε ενδεχομένως, τις χειρότερες ημέρες της ζωής τους.
Θέατρα και κινηματογράφοι είναι κλειστά. Απαγορεύονται όλες οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Κάποιος πρέπει να πει στην κα Σακελλαροπούλου και στον κο Μητσοτάκη, ότι Υγεία χωρίς πολιτισμό δεν υπάρχει. Υγεία χωρίς Δημοκρατία και ατομικές ελευθερίες δεν υπάρχει. Υγεία χωρίς εργασία δεν υπάρχει.
Eκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη γη, στρέφονται πλέον εναντίον όλων εκείνων που αποφάσισαν τα lockdown και επιχείρησαν να κατασκευάσουν μία νέα κανονικότητα στη ζωή της ανθρωπότητας. Αποδοκιμάζονται πλέον κυβερνήσεις, Πρόεδροι, Δήμαρχοι και Οργανισμοί που προκάλεσαν με περιοριστικά μέτρα, καίρια πλήγματα στην παγκόσμια οικονομία.
Με γοργό ρυθμό είτε αίρονται τα περιοριστικά μέτρα, είτε παραβιάζονται. Τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ, εκατομμύρια άνθρωποι ζητάνε πίσω τις δουλειές τους και τη ζωή τους. Πυκνώνουν μάλιστα οι επιθέσεις εναντίον του Μπιλ Γκέιτς, του Προέδρου του ΠΟΥ, Αιθίοπα Γκεμπρεγιέσους και του Πεκίνου. Ο Τραμπ επιτίθεται καθημερινά εναντίον της Κίνας, ενώ πολλαπλασιάζονται πλέον τα ενοχοποιητικά στοιχεία για τη δράση του ιδρύματος Γκέιτς. Στη Νιγηρία ήρθαν αποδείξεις στο φως της δημοσιότητας, για δωροδοκία Νιγηριανών πολιτικών, που πήραν 10 εκατομμύρια δολάρια από τον Γκέιτς, για να ψηφίσουν νόμο υποχρεωτικού εμβολιασμού κατοίκων της χώρας.
Στην Ιταλία, βουλευτίνα συγκλόνισε το ιταλικό κοινοβούλιο με τις καταγγελίες της, για την οικονομική διείσδυση του Γκέιτς, πίσω από μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες και πολιτικούς στην Ιταλία.
Εδώ στην Αθήνα, κάποια στιγμή θα μάθουμε με πόσους πολιτικούς ή λοιμωξιολόγους έχει σχέση ο δισεκατομμυριούχος. Μέχρι στιγμής, έχουμε ατράνταχτα στοιχεία για τις χορηγίες, δωρεές και χρηματοδοτήσεις της GlaxoSmithKline, της Gilead και άλλων εταιριών σε λοιμωξιολόγους, εισηγητές των μέτρων προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Επίσης, έχουμε αντιληφθεί τι ρόλο παίζουν μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφοι απόλυτα συνδεδεμένοι με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και πιθανότατα με τα κονδύλια που διανέμει το ίδρυμα Γκέιτς για τον έλεγχο ΜΜΕ.
Όπως έχετε αντιληφθεί, υπάρχουν μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, τα οποία τρομοκρατούν τον πληθυσμό, μιλώντας για τον covid -19 και την μεταδοτικότητά του, ενώ ξεχνούν τεχνηέντως να αναφερθούν στις καταστροφές που έχουν προκαλέσει οι ακραίες εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων και οι αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αγνοούν πλήρως, ότι εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν ακόμη εργασία. Ολόκληροι κλάδοι της οικονομίας, υφίστανται ζημιές και αναφέρονται στο τέλος της σκαλέτας των δελτίων ειδήσεων. Αφού προηγουμένως, η κυρία ή ο κύριος του δελτίου τρομοκρατήσει τους τηλεθεατές για τη μεταδοτικότητα μίας νόσου που είναι ανύπαρκτη στην Ελλάδα.
Από 1η Ιουνίου θα μπορείτε να παρακολουθείτε τις ραδιοφωνικές εκπομπές μου, τόσο στο διαδίκτυο, όσο και στο youtube. Επίσης, θα σας ανακοινώσω όλες τις ραδιοφωνικές συχνότητες, σε όλη την Ελλάδα, που θα μεταδίδουν το πρόγραμμά μου. Όσοι θέλετε να μεταδίδετε το «Εν Αθήναις», μπορείτε να απευθυνθείτε στο 210 2821535 στην κα Γιαγκή.
Ουδείς οικονομολόγος αποκλείει την περικοπή συντάξεων και μισθών. Η ευρωπαϊκή οικονομία θα συρρικνωθεί. Εκατομμύρια νοικοκυριά της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ισοπεδωθούν οικονομικά. Φανταστείτε τι θα συμβεί στην πατρίδα μας, όπου όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες, με πρώτο τον υπουργό Οικονομικών, κο Σταϊκούρα προβλέπουν ζοφερές εξελίξεις. Μην ξεχνάτε και αυτό που είπε ο σοβαρός υπουργός Εσωτερικών, ο κος Θεοδωρικάκος. «Καπιταλισμό έχουμε, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε για κανένα επιχειρηματία». Δεν μπορούν να εγγυηθούν αλλά ταυτόχρονα αφήνουν κλειστές ολόκληρες κατηγορίες επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να είναι πολύ αμφίβολο, αν θα επαναλειτουργήσουν οι μισές από αυτές. Π.χ. ουδείς ασχολείται με τους 40.000 εργαζόμενους στα γυμναστήρια. Χθες ανακοινώθηκε ότι θα ανοίξουν 29 Ιουνίου. Ουδείς από την κυβέρνηση ασχολείται με τους 6.500 εργαζόμενους στους παιδότοπους. Όπως μου έλεγαν οι άνθρωποι τηλεφωνούν στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών και η μόνη απάντηση που παίρνουν είναι : «περιμένετε στο ακουστικό σας…».
Η μεγαλύτερη απειλή του covid -19 δεν είναι η προσβολή του ανθρώπινου οργανισμού και η αμφοτερόπλευρη πνευμονία. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι οι εκπτώσεις στα δημοκρατικά δικαιώματα και η εισβολή φασιστικών κανόνων στη ζωή μας.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μιξάροντας τη λοιμωξιολογία στην πολιτική και στη δημοκρατική λειτουργία μόλυνε πολύ την ατμόσφαιρα και εκατομμύρια πολίτες φοβούνται, ότι η νέα κανονικότητα του κου Τσιόδρα, επηρεάζει τις ατομικές ελευθερίες, τα προσωπικά δεδομένα και φέρνει στη ζωή μας, μία καυτή ανάσα ολοκληρωτισμού, φασισμού. Εδώ που τα λέμε ο κος Χαρδαλιάς αποπνέει Απριλιανό ζόφο, λόγω των μέτρων που εξαγγέλλει με πολύ ύφος καθημερινά.
Σήμερα, πρόκειται να πραγματοποιήσουν νέα πορεία, εκπαιδευτικοί και γονείς, εναντίον των καμερών που θέλει η κα Κεραμέως να τοποθετήσει στις αίθουσες διδασκαλίας. Μάλιστα οι εκπαιδευτικοί έχουν αρχίσει να λένε περιπαικτικά ότι η κα Κεραμέως είναι η κα Καμερέως. Επίσης, εδώ πρέπει να σημειώσω, ότι τόσο ο κος Μητσοτάκης, όσο και η υπουργός Παιδείας έχουν προκαλέσει μαζικές αντιδράσεις στο χώρο της εκκλησίας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που επισημαίνουν ότι ο κος Πρωθυπουργός έχει στενές σχέσεις – όπως και η Υπουργός – με την Ανοικτή Κοινωνία του κου Σόρος και με άλλους, που θέλουν να συρρικνώσουν την επιρροή της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Το θέμα του covid-19 και το αν κολλάει κάποιος από τη Θεία Κοινωνία, ήταν η αφορμή για νέο πόλεμο, μετά από πληθώρα επιθέσεων, που έγιναν τα τελευταία χρόνια από τα ίδια κέντρα εναντίον της εκκλησίας. Η κα Κεραμέως, ο κος Μητσοτάκης και άλλοι, με μεγάλη ευκολία επιτίθενται εναντίον της εκκλησίας.
Ουδείς γνωρίζει ακόμη πώς θα λειτουργήσει ο ελληνικός τουρισμός. Όλα όσα διαρρέουν από τους λοιμωξιολόγους και από την κυβέρνηση φανερώνουν ότι πρόκειται να υπάρξουν ανεφάρμοστα μέτρα. Χώρες, όπως η Ισπανία που επλήγησαν καίρια και είχαν χιλιάδες νεκρούς, σκοπεύουν να ανοίξουν τα σύνορά τους για τους τουρίστες στο τέλος Ιουνίου.
Εδώ, στην Ελλάδα που είναι ανύπαρκτος στατιστικά ο covid-19, δεν έχουμε ξεκαθαρίσει τα πράγματα, αναμένοντας τον κο Τσιόδρα και φυσικά τις αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν ξέρουμε, πότε και πώς θα μπορέσουμε να επιτρέψουμε να λειτουργήσει ελευθέρως, ακόμη και ο εσωτερικός τουρισμός.
Η νέα οικονομική κρίση, η αγωνία για το πότε η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα επιτρέψει να λειτουργήσουν κατηγορίες επιχειρήσεων με χιλιάδες εργαζομένους, έχουν δημιουργήσει ένα προπέτασμα καπνού στις εξελίξεις γύρω από τα ελληνοτουρικά. Τα κανάλια που έχουν, όπως λέγεται οικονομική τουρκική διείσδυση και έντονη επιρροή από την τουρκική κουλτούρα, δηλαδή τα κανάλια με την πληθώρα των τουρκικών παραγωγών, προκρίνουν στην ειδησεογραφία τους τον κορωνοϊό, την καραντίνα, τον κο Τσιόδρα και τους λοιμωξιολόγους του remdesivir και αποφεύγουν ρεπορτάζ και αναλύσεις, τόσο για την οικονομία, όσο και για τα ελληνοτουρκικά. Την ίδια ώρα, στη Λιβύη το καθεστώς του Σάρατζ με τη βοήθεια των Τούρκων κατέλαβε αεροπορική βάση, υψίστης στρατηγικής σημασίας. Η ΑΟΖ Τουρκίας –Λιβύης είναι ήδη γεγονός και η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφεύγει επιμελώς να πει στην ελληνική κοινή γνώμη, τι πρόκειται να γίνει αν η Τουρκία αύριο ή μεθαύριο αρχίσει να μοιράζει άδειες για έρευνες και γεωτρήσεις πάνω στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Με δόλιο τρόπο, ο σημερινός Πρωθυπουργός, προφανώς καθοδηγούμενος απέφυγε να αποκρούσει όλες τις ενέργειες που έκανε ο κος Ερντογάν, για να εμπεδώσει και να επισημοποιήσει την αποκλειστική οικονομική ζώνη Τουρκίας – Λιβύης. Για πολλούς διπλωμάτες θεωρείται βέβαιο, ότι ο κος Μητσοτάκης μετά την πλήρη αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών από τη ΝΔ και τον ίδιο, κατευθύνεται ολοταχώς προς τις Πρέσπες 2 του Αιγαίου. Ορισμένοι μάλιστα εκτιμούν, ότι θα πάει και στον Κόφι Ανάν 2. Ήδη, η κατάσταση ξεκαθαρίζει. Οι ξένες εταιρίες πετρελαίων έφυγαν από την Κύπρο, εγκαταλείποντας όλα τα οικόπεδα. Παρέμεινε εκεί, μόνο ο στόλος της Τουρκίας και τα ερευνητικά σκάφη της Άγκυρας. Ταυτόχρονα, τόσο από πλευράς ΝΑΤΟ, όσο και από πλευράς δυτικών συμμάχων, στηρίζεται το φιλοτουρκικό καθεστώς του Σάρατζ στη Λιβύη. Ο Χαφτάρ έχασε όλη τη δυτική πλευρά του κράτους. Το εκπληκτικό είναι, ότι η Τουρκία απέκτησε στα νότια – 15 λεπτά μόνο από την Κρήτη- μία αεροπορική βάση υψίστης στρατιωτικής σημασίας.
Μη φοβάστε τίποτα. Υπερασπιστείτε τα συνταγματικά σας δικαιώματα. Δεν πρόκειται να κολλήσετε τίποτα αν πάρετε μέρος σε διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες, προκειμένου να διασφαλίσετε την εργασία σας, τη ζωή σας, τη συμμετοχή σας στη δημοκρατική λειτουργία. Μην παγώνετε, μην παραλύετε. Παραμείνετε ενεργοί πολίτες. Το «Μένουμε στο σπίτι» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, σημαίνει «Μένουμε άνεργοι» και χορεύουν μόνο τα οικονομικά τζάκια και οι φίλοι της, πάνω στην πλήρη απορρύθμιση της αγοράς. Μένουμε ενεργοί πολίτες και το εννοούμε. Και δεν πιστεύουμε ότι θα κολλήσουμε κορωνοϊό, επειδή θα πάρουμε μέρος σε πορεία διαμαρτυρίας για τους πλειστηριασμούς, τη μείωση των συντάξεων, την ψήφιση αντεργατικών νόμων και της εκπτώσεις στη Δημοκρατία. Δεν φοράμε βραχιολάκια, δεν δεχόμαστε τσιπ και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Ακολουθούμε οδηγίες, όταν αυτές φαίνονται λογικές και όχι παράλογες και αντισυνταγματικές. Τα άμετρα – μέτρα καταργούνται στην πράξη. Κάθε τόσο η ανθρωπότητα ζει έναν κορωνοϊό ή έναν ιό. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραλύουμε και να πάψουμε να ζούμε.       fonaklas.blogspot.com

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Ίσως και πάνω απο 40% η ανεργία στην Β. Ελλάδα» λένε εκπρόσωποι εργαζομένων

Στα επίπεδα ανεργίας, στις εργασιακές συνθήκες μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού και σε τοπικά προβλήματα με επιπτώσεις στην απασχόληση αναφέρθηκαν εκπρόσωποι των εργατικών κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, σε συνέντευξη τύπου, ενόψει της διοργάνωσης της φετινής ΔΕΘ.

Ευρωβαρόμετρο: Το 53% των Ελλήνων εξακολουθεί να μην εμπιστεύεται τις κυβερνήσεις.

Συντριπτική είναι η πλειοψηφία Ελλήνων και ευρωπαίων που στηρίζουν την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να παρέχει πόρους μόνο στα κράτη - μέλη που σέβονται το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές αρχές της. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, που δημοσιεύτηκε σήμερα, 9 στους 10 Έλληνες  και 4 στους 5 Ευρωπαίους,

Νέα προσφυγή των Δανών στην Ε.Ε. βλέπει… τρύπες, εισαγόμενο γάλα για φέτα

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Δανοί αμφισβητούν το νομικό καθεστώς της Φέτας στην Ε.Ε., ωστόσο για πρώτη φορά, θέτουν επ’ αμφιβόλω την τήρηση των κανόνων παρασκευής της Φέτας από την Ελλάδα. Εικάζεται μάλιστα ότι αυτή τη φορά γίνεται επίκληση στοιχείων βάσει των οποίων η ετήσια εγχώρια παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος δεν επαρκεί

Χειροποίητα κρητικά παξιμάδια

Προετοιμασία 40′, Αναμονή 3 ώρες και 10′, Ψήσιμο 3-4 ώρες ΥΛΙΚΑ (για περίπου 24 ντάκους) 2 φακελάκια ξερή μαγιά (16 γρ.) 1½ λίτρο νερό, σε θερμοκρασία δωματίου 2 κ.σ. μέλι

Η υποκρισία της Μέρκελ για την Ελλάδα…

Σεραφείμ Κοτρώτσος «Η ευρωκρίση, όταν ζήτησα τόσο πολλά από τους ανθρώπους της Ελλάδας». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε η Άνγκελα Μέρκελ στην ερώτηση “ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της πολιτικής διαδρομής της”,

Μελέτη – Ο κοροναϊός έφερε πτώση των γεννήσεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Πτώση των γεννήσεων επέφερε σε Ευρώπη (ιδίως στη Νότια) και σε ΗΠΑ η πανδημία Covid-19, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη, που επιβεβαιώνει ανάλογα ευρήματα προηγούμενων ερευνών. Έτσι, πέρα από την αύξηση των θανάτων (4,5 εκατομμύρια παγκοσμίως μέχρι σήμερα), ο κορονοϊός έπληξε τη δημογραφική δυναμική των πληθυσμών και από την πλευρά των γεννήσεων.

Σημαντικά ευρήματα από τις ανασκαφές στην περιοχή της Φαλάσαρνας

Συνεχίζεται, για μία ακόμη χρονιά, η συστηματική αρχαιολογική έρευνα στον χώρο της Ελληνιστικής ναυτικής πόλης με σημαντικό λιμάνι στην περιοχή της Φαλάσαρνας στην Κίσαμο του Νομού Χανίων.

Τραχανόσουπα

Υλικά Μία κούπα ξινό τραχανά Μία κούπα φρέσκο γάλα πλήρες Μία κουταλιά βούτυρο Δύο λίτρα νερό Αλάτι Πιπέρι     

Σε mini lockdown η εστίαση από την Δευτέρα - «Χάνουμε το 50% των πελατών μας»

«Η εστίαση από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και το τέλος Μαρτίου του 2022 μπαίνει σε mini lockdown» με την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς .

Συστράτευση μικρών ελαιοπαραγωγών για την αύξηση τιμών.

Ζητούμενο γίνεται η αντιπροσώπευση του παραδοσιακού ελαιώνα στην αλυσίδα αξίας και η διεκδίκηση καλύτερων τιμών αλλά και μιας περίοπτης θέσης στα ράφια των σούπερ μάρκετ, όσο παράλληλα οι ίδιοι οι παραγωγοί αναλαμβάνουν επικουρικά τον ρόλο του ελεγκτή, επιτηρώντας την πιάτσα για τυχόν φαινόμενα απάτης.