Πανακότα καραμέλα.Ιδανική για επιδόρπιο

Υλικά για 6-8 άτομα

Για την πανακότα
  •     Μισό λίτρο γάλα
  •     Μισό κιλό κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
  •     4 φύλλα ζελατίνης
  •     150 γραμμάρια ζάχαρη
  •     Μία βανίλια κάψουλα
  •     100 γραμμάρια λικέρ amaretto
Για την καραμέλα
  •     1 φλιτζάνι ζάχαρη
  •     1 κουτάλι της σούπας χυμό λεμονιού
  •     1/2 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Για την πανακότα
  1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από τα φύλλα ζελατίνας και τοποθετείτε στη φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να βράσουν.
  2.  Αποσύρετε, μεταφέρετε το μείγμα περιεχόμενο σε άλλο σκεύος και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνας.
  3.  Ανακατεύετε μέχρι η κρέμα γάλακτος να κρυώσει.
  4.  Τοποθετείτε το σκεύος της κρέμας γάλακτος μέσα σε άλλο με παγάκια για να παγώσει γρηγορότερα και να αποκτήσει το γλυκό καλύτερη υφή. Βάζετε στο ψυγείο για 5 ώρες.
Για την καραμέλα
  1.     Φτιάχνετε την καραμέλα, βάζοντας τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού να βράσουν σε κατσαρόλα μέχρι να γίνει το χρώμα πυρρόξανθο.
  2.     Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα, την ρίχνετε πάνω από την πανακότα που έχει κρυώσει.     www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων