Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα ζώδια και οι «τοξικές» καταστάσεις

ΚΡΙΟΣ
Ο Κριός ζει τα πράγματα όπως του έρχονται. Αν κάτι του αρέσει, ορμά και το απολαμβάνει. Το να αναλογιστεί τις συνέπειες, είναι κάτι που θα το κάνει κατόπιν εορτής και εφόσον περάσει κάποια φάση αυτοκριτικής, κάτι που δεν του συμβαίνει πάρα πολύ συχνά. Έτσι, παρά την ταχύτητα που τον χαρακτηρίζει στο νου και τη δράση του, αργεί να συνειδητοποιήσει τι
και πώς μπορεί να σαμποτάρει την υγεία ή την ευτυχία του. Πρέπει να σταθεί και να σκεφτεί, και η περισυλλογή δεν είναι το φόρτε του. Μερικές φορές χρειάζεται να φτάσει στο μη περαιτέρω για να αντιδράσει. Τότε όμως ενεργεί ακαριαία, και κόβει τον «γόρδιο δεσμό».

ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος αργεί να συνειδητοποιήσει τι τον ενοχλεί στη ζωή του, και ακόμα περισσότερο να πάρει την απόφαση να κάνει κάτι γι’ αυτό. Έχει μεγάλη υπομονή, που συνδυάζεται με κάποιο βαθμό αδράνειας και αναβλητικότητας. Το αποτέλεσμα είναι να δίνει πολλά χρονικά περιθώρια σε μια «τοξική» κατάσταση της ζωής του, περιμένοντας ότι θα περάσει μόνη της. Ή ότι θα ξημερώσει κάποτε ένα πρωινό, όπου εκείνος θα ξυπνήσει και θα πει «τέρμα». Και θα το τελειώσει. Το ωραίο είναι ότι συνήθως έτσι γίνεται. Φτάνει το πλήρωμα του χρόνου και ο Ταύρος αποφασίζει να ξεκόψει οριστικά και αμετάκλητα από εκείνο που τον «χαλάει», αιφνιδιάζοντας τους πάντες.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Κανένα άλλο ζώδιο δεν διακηρύσσει τόσο συχνά όσο ο Δίδυμος «από αύριο το κόβω». Και το θέμα μαζί του είναι ότι πράγματι το κόβει από αύριο. Μόνο που το ξαναρχίζει από μεθαύριο. Και αυτό συμβαίνει γιατί μπορεί πράγματι τη μια στιγμή να είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι κάτι στη ζωή του «δεν πάει άλλο» , και να έχει αναλύσει στον εαυτό του και στους άλλους όλους τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό. Όμως αργότερα, όπως συνηθίζει, αναποδογυρίζει το πρίσμα και βλέπει την άλλη πλευρά των πραγμάτων. Έτσι μπορεί να μένει καιρό μέσα σε μια αμφίδρομη κατάσταση, μέχρι που κάποιο εξωτερικό γεγονός να τον αναγκάσει να τη διακόψει.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο υπερ-ευαίσθητος Καρκίνος βρίσκει αμέτρητους λόγους να πληγώνεται και ως εκ τούτου χρειάζεται να βάζει βάλσαμο στις πληγές του. Επειδή η ζωή συνήθως είναι αρκετά σκληρή μαζί του, κατά την άποψή του πάντα, δεν μπορεί να στερηθεί τα πράγματα που του δίνουν παρηγοριά, κι ας τον βλάπτουν σε κάποιο βαθμό. Εκτός αν βρεθεί κάποιο χέρι να τον κρατήσει, ένας ώμος για να γείρει. Στην ουσία, δηλαδή, ο Καρκίνος θα εγκαταλείψει το προηγούμενο «στήριγμα» του, κοινώς την όποια εξάρτησή του, αν βρει κάποιο άλλο να πάρει τη θέση του. Ιδανικά, αυτό θα έπρεπε να είναι μια καλή ερωτική σχέση. Αν αυτή δεν έρχεται, αφήστε τον ήσυχο να την περιμένει.

ΛΕΩΝ
Ο Λέων δεν θέλει να φανεί σαν άτομο που μπορεί να κολλήσει σε μια κατάσταση. Ακόμα κι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα κάνει το παν να το κρύψει. Όχι μόνο από τους άλλους, αλλά συχνά και από τον ίδιο τον εαυτό του. Θέλει να αισθάνεται ότι έχει τον έλεγχο. Έτσι, είναι γλεντζές αλλά όχι πότης, το τσιγάρο το κόβει και τώρα, φτάνει να το θελήσει, και όσο για τη σχέση που του ψήνει το ψάρι στα χείλη … ποιος το λέει αυτό; Έτσι όμως καθυστερεί την πολυπόθητη στιγμή όπου θα πει «δεν πάει άλλο» και θα κόψει μαχαίρι την κακή συνήθεια ή τη φθοροποιό κατάσταση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο Παρθένος, ο… υγιεινιστής του ζωδιακού κύκλου, δεν θα προσκολληθεί εύκολα σε μια συνήθεια, που ξέρει ότι τον βλάπτει. Κι αν το κάνει, θα αισθάνεται τόσες ενοχές, καθώς θα αναλογίζεται τι κακό κάνει στον πολύτιμο εαυτό του, ώστε θα χάνεται τουλάχιστον η μισή απόλαυση. Οπότε θα καταλήξει αργά ή γρήγορα να κόψει ή να μετριάσει εκείνο που αντιβαίνει στις απόψεις του περί υγείας και ευεξίας. Με τον ίδιο τρόπο αντιδρά και με τις υπόλοιπες καταστάσεις. Αν συνειδητοποιήσει ότι μια κατάσταση τον χαλάει, οι μέρες της είναι μετρημένες. Εντάξει, μπορεί να είναι και βδομάδες ή μήνες, γιατί ο Παρθένος μελετά προσεκτικά τα βήματά του. Αλλά θα το κάνει.

ΖΥΓΟΣ
Η αισθητική, που είναι για τον Ζυγό βασική αξία της ύπαρξής του, δεν συμβαδίζει με μια αυτοκαταστροφική εικόνα του εαυτού του. Για παράδειγμα, το να αντικρίσει το πρόσωπό του στον καθρέφτη μετά από ένα hang-over, ενώ θα θυμάται πράγματα που συνέβησαν και δεν ήταν πολύ κολακευτικά για το άτομό του, μπορεί κάλλιστα να είναι το έναυσμα για να σταματήσει να παρεκτρέπεται πίνοντας. Δυστυχώς όμως τα όρια της αισθητικής του δεν είναι τόσο αυστηρά, αν πρόκειται για ανθρώπινες σχέσεις. Εδώ ο καλός μας Ζυγός δυσκολεύεται να παραδεχτεί την αποτυχία ή τη δική του εξάρτηση, με αποτέλεσμα να φεύγει μόνο όταν φτάνει στο μη περαιτέρω, κι ακόμα πιο πέρα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο Σκορπιός αργεί να αισθανθεί ότι οι «τοξικές» καταστάσεις τον ενοχλούν, γιατί συμβιώνει μια χαρά μαζί τους. Έχει ανοσία. Το να ζει στα άκρα είναι για εκείνον το φυσιολογικό. Όσο πιο πολύ βουλιάζει στις κάθε είδους αβύσσους των ανθυγιεινών συνηθειών ή των φθοροποιών καταστάσεων, τόσο πιο ζωντανός και ενεργητικός αισθάνεται. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι έχει κάποιου είδους… μαζοχισμό. Απλώς είναι το κατ’ εξοχήν ζώδιο που δεν φοβάται τη φωτιά. Πέφτει μέσα της γιατί ξέρει ότι θα αναγεννηθεί, σαν τον μυθικό Φοίνικα, που είναι άλλωστε η εξελιγμένη μορφή του Σκορπιού. Στην πράξη, πολύ απλά, αν και όποτε αποφασίσει να δώσει ένα τέλος σε κάτι, θα το κάνει χωρίς δεύτερη σκέψη.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Τοξότης είναι ο τύπος που προσελκύεται από πράγματα και καταστάσεις ταιριαστά με την αισιόδοξη και υγιή πλευρά της ζωής. Η απόλαυση για εκείνον έγκειται σε ό,τι δίνει χαρά, αλλά χωρίς δυσάρεστα επακόλουθα. Και δεν του αρέσει να αισθάνεται δεσμευμένος από κάτι. Έτσι, η ιδέα να έχει εθιστεί σε κάποια συνήθεια, κατάσταση ή σχέση είναι για εκείνον πιο τρομακτική από τις ίδιες τις συνέπειες του πράγματος. Όχι πως δεν υποκύπτει και δεν «κολλάει» κατά καιρούς κι εκείνος σε συμπεριφορές ή πρόσωπα. Αλίμονο, δεν είναι κανένας άγιος! Αλλά με το που θα διαπιστώσει αυτό του το «κόλλημα», θα πανικοβληθεί τόσο που θα φύγει… τρέχοντας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο Αιγόκερως κατ’ αρχάς έχει μια δόση υποχόνδριου, που τον προστατεύει από πολλά βλαβερά πράγματα. Αν έχει κάποιες ανθυγιεινές συνήθειες, βάζει μπρος τους μηχανισμούς του αυτοελέγχου του και τις κρατάει σε κάποιο όριο. Αν αποφασίσει να τις σταματήσει, θα το κάνει χωρίς τυμπανοκρουσίες, γιατί δεν του αρέσουν οι μεγάλες διακηρύξεις που πέφτουν στο κενό. Απλώς μια μέρα θα εμφανιστεί χωρίς τσιγάρα και θα πει «το έκοψα». Αλλά και ως προς τις διάφορες πιθανά τοξικές καταστάσεις και σχέσεις στη ζωή του, δύσκολα θα βρεθεί εγκλωβισμένος και… αλύτρωτος. Με το που θα πάρει την απόφαση, σαν να κρατά χειρουργικό νυστέρι, θα αφαιρέσει με ταχύτητα και ακρίβεια εκείνο που του χαλάει τη ζωή.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η αντίληψη του Υδροχόου περί ελευθερίας περιλαμβάνει και το δικαίωμα να ζει όσο αυτοκαταστροφικά θέλει. Είναι ο λάτρης των νέων εμπειριών και απολαύσεων. Μόνο που ως γνωστόν τα ωραία πράγματα συνήθως είναι ή ανθυγιεινά ή παχυντικά ή ανήθικα. Για τον Υδροχόο, αυτό αποτελεί δικό τους πρόβλημα και όχι δικό του. Από την άλλη όμως τον σώζει το γεγονός ότι είναι τόσα πολλά αυτά που θέλει να βιώσει, ώστε δεν χωράνε όλα στη ζωή του. Οπότε τα εγκαταλείπει γιατί βαρέθηκε και θέλει να δοκιμάσει κάτι άλλο, προτού προλάβουν να του γίνουν συνήθεια. Άλλωστε και η μη-προσκόλληση είναι για εκείνον μια επιβεβαίωση της ελευθερίας του.

ΙΧΘΥΕΣ
Ο Ιχθύς θεωρείται το ζώδιο που γενικά «κολλάει» εύκολα. Είναι ο τύπος που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί εγκλωβισμένος σε κάποιον εθισμό, εφόσον αυτός του δίνει τη δυνατότητα για την πολυπόθητη φυγή από την πραγματικότητα. Κι επίσης, καθώς του αρέσουν τα δράματα, μπορεί να μένει καιρό σε σχέσεις που θα έτρεπαν άλλα ζώδια σε φυγή, σχεδόν απολαμβάνοντάς τις. Παρόλα αυτά, είναι ικανός να αιφνιδιάσει τους πάντες, ξεφεύγοντας ξαφνικά με την ευκινησία ενός ψαριού από τα δίχτυα του «κολλήματός» του. Τα οποία δίχτυα μπορεί ο ίδιος να μην τα είχε δει ποτέ σαν τέτοια. Απλώς ήταν μια περίοδος στη ζωή του που πέρασε και πάει.
Πηγή: myastro.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

«Ίσως και πάνω απο 40% η ανεργία στην Β. Ελλάδα» λένε εκπρόσωποι εργαζομένων

Στα επίπεδα ανεργίας, στις εργασιακές συνθήκες μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού και σε τοπικά προβλήματα με επιπτώσεις στην απασχόληση αναφέρθηκαν εκπρόσωποι των εργατικών κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, σε συνέντευξη τύπου, ενόψει της διοργάνωσης της φετινής ΔΕΘ.

Ευρωβαρόμετρο: Το 53% των Ελλήνων εξακολουθεί να μην εμπιστεύεται τις κυβερνήσεις.

Συντριπτική είναι η πλειοψηφία Ελλήνων και ευρωπαίων που στηρίζουν την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να παρέχει πόρους μόνο στα κράτη - μέλη που σέβονται το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές αρχές της. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, που δημοσιεύτηκε σήμερα, 9 στους 10 Έλληνες  και 4 στους 5 Ευρωπαίους,

Νέα προσφυγή των Δανών στην Ε.Ε. βλέπει… τρύπες, εισαγόμενο γάλα για φέτα

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Δανοί αμφισβητούν το νομικό καθεστώς της Φέτας στην Ε.Ε., ωστόσο για πρώτη φορά, θέτουν επ’ αμφιβόλω την τήρηση των κανόνων παρασκευής της Φέτας από την Ελλάδα. Εικάζεται μάλιστα ότι αυτή τη φορά γίνεται επίκληση στοιχείων βάσει των οποίων η ετήσια εγχώρια παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος δεν επαρκεί

Χειροποίητα κρητικά παξιμάδια

Προετοιμασία 40′, Αναμονή 3 ώρες και 10′, Ψήσιμο 3-4 ώρες ΥΛΙΚΑ (για περίπου 24 ντάκους) 2 φακελάκια ξερή μαγιά (16 γρ.) 1½ λίτρο νερό, σε θερμοκρασία δωματίου 2 κ.σ. μέλι

Η υποκρισία της Μέρκελ για την Ελλάδα…

Σεραφείμ Κοτρώτσος «Η ευρωκρίση, όταν ζήτησα τόσο πολλά από τους ανθρώπους της Ελλάδας». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε η Άνγκελα Μέρκελ στην ερώτηση “ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της πολιτικής διαδρομής της”,

Μελέτη – Ο κοροναϊός έφερε πτώση των γεννήσεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Πτώση των γεννήσεων επέφερε σε Ευρώπη (ιδίως στη Νότια) και σε ΗΠΑ η πανδημία Covid-19, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη, που επιβεβαιώνει ανάλογα ευρήματα προηγούμενων ερευνών. Έτσι, πέρα από την αύξηση των θανάτων (4,5 εκατομμύρια παγκοσμίως μέχρι σήμερα), ο κορονοϊός έπληξε τη δημογραφική δυναμική των πληθυσμών και από την πλευρά των γεννήσεων.

Σημαντικά ευρήματα από τις ανασκαφές στην περιοχή της Φαλάσαρνας

Συνεχίζεται, για μία ακόμη χρονιά, η συστηματική αρχαιολογική έρευνα στον χώρο της Ελληνιστικής ναυτικής πόλης με σημαντικό λιμάνι στην περιοχή της Φαλάσαρνας στην Κίσαμο του Νομού Χανίων.

Τραχανόσουπα

Υλικά Μία κούπα ξινό τραχανά Μία κούπα φρέσκο γάλα πλήρες Μία κουταλιά βούτυρο Δύο λίτρα νερό Αλάτι Πιπέρι     

Σε mini lockdown η εστίαση από την Δευτέρα - «Χάνουμε το 50% των πελατών μας»

«Η εστίαση από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και το τέλος Μαρτίου του 2022 μπαίνει σε mini lockdown» με την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς .

Συστράτευση μικρών ελαιοπαραγωγών για την αύξηση τιμών.

Ζητούμενο γίνεται η αντιπροσώπευση του παραδοσιακού ελαιώνα στην αλυσίδα αξίας και η διεκδίκηση καλύτερων τιμών αλλά και μιας περίοπτης θέσης στα ράφια των σούπερ μάρκετ, όσο παράλληλα οι ίδιοι οι παραγωγοί αναλαμβάνουν επικουρικά τον ρόλο του ελεγκτή, επιτηρώντας την πιάτσα για τυχόν φαινόμενα απάτης.