Το ρίξαμε στα... τεστ για τον Κορωνοιό...αλλά δεν μας βγαίνουν τα νούμερα με τίποτε

Εκτόξευση ελέγχων αλλά μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Από τις 4 Μαΐου, που ξεκίνησε η άρση των περιοριστικών μέτρων, μέχρι σήμερα έχουν γίνει 91.135 τεστ (3.645 τεστ ανά ημέρα). Από...

27 Φεβρουαρίου που είχαμε τα πρώτα κρούσματα έως τις 3 Μαΐου είχαν γίνει 79.332 τεστ (1.220 ανά ημέρα). Πραγματικά απίστευτο... Λες και όλοι περίμεναν να επέλθει ύφεση στην πανδημία για να εξεταστούν. Άλλωστε, με την άρση των περιορισμών στις 4 Μαΐου έβαλαν μπροστά και τα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια ελέγχων.

Στο μεταξύ, στο διάστημα 4 Μαΐου έως 28 Μαΐου είχαμε 280 νέα κρούσματα και 31 θανάτους από τον Covid 19 (ποσοστό θυμάτων ανά κρούσμα 11%). Από 12 Μαρτίου που η Ελλάδα είχε τον πρώτο νεκρό έως 3 Μαΐου, τα κρούσματα ήταν 2.626 και οι νεκροί 144 (ποσοστό θυμάτων ανά κρούσμα 5%). Στο σύνολο, από τέλη Φλεβάρη μέχρι χτες τα κρούσματα είναι 2.906 και οι θάνατοι 175 (στο 6,02% το σχετικό ποσοστό).

Θα πει κανείς ότι αυτός ο διπλασιασμός στο ποσοστό θυμάτων ανά κρούσμα... μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων (σ.σ. που κάποιος μπορεί να περίμενε να τσιμπήσουν και λίγο επάνω τα κρούσματα) μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογικός καθώς τα κρούσματα που ανακοινώνονται εμφανίζουν μείωση και ότι οι θάνατοι σχετίζονται με άτομα που ήταν διασωληνωμένα. Για την ιστορία λοιπόν αναφέρουμε ότι οι διασωληνωμένοι στις 3 Μαΐου ήταν 34 και ότι χτες είχαν πέσει στους 16.

Μπάμπης Πολυχρονιάδης

e-tetradio.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης: Εργαζόμενοι δεν γυρίζουν πίσω...

Πώς είναι να ζεις σε μια πολυκατοικία με Airbnb – Tα υπέρ και τα κατά

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων