Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το ρίξαμε στα... τεστ για τον Κορωνοιό...αλλά δεν μας βγαίνουν τα νούμερα με τίποτε

Εκτόξευση ελέγχων αλλά μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Από τις 4 Μαΐου, που ξεκίνησε η άρση των περιοριστικών μέτρων, μέχρι σήμερα έχουν γίνει 91.135 τεστ (3.645 τεστ ανά ημέρα). Από...

27 Φεβρουαρίου που είχαμε τα πρώτα κρούσματα έως τις 3 Μαΐου είχαν γίνει 79.332 τεστ (1.220 ανά ημέρα). Πραγματικά απίστευτο... Λες και όλοι περίμεναν να επέλθει ύφεση στην πανδημία για να εξεταστούν. Άλλωστε, με την άρση των περιορισμών στις 4 Μαΐου έβαλαν μπροστά και τα κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ για τη διενέργεια ελέγχων.

Στο μεταξύ, στο διάστημα 4 Μαΐου έως 28 Μαΐου είχαμε 280 νέα κρούσματα και 31 θανάτους από τον Covid 19 (ποσοστό θυμάτων ανά κρούσμα 11%). Από 12 Μαρτίου που η Ελλάδα είχε τον πρώτο νεκρό έως 3 Μαΐου, τα κρούσματα ήταν 2.626 και οι νεκροί 144 (ποσοστό θυμάτων ανά κρούσμα 5%). Στο σύνολο, από τέλη Φλεβάρη μέχρι χτες τα κρούσματα είναι 2.906 και οι θάνατοι 175 (στο 6,02% το σχετικό ποσοστό).

Θα πει κανείς ότι αυτός ο διπλασιασμός στο ποσοστό θυμάτων ανά κρούσμα... μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων (σ.σ. που κάποιος μπορεί να περίμενε να τσιμπήσουν και λίγο επάνω τα κρούσματα) μπορεί να θεωρηθεί φυσιολογικός καθώς τα κρούσματα που ανακοινώνονται εμφανίζουν μείωση και ότι οι θάνατοι σχετίζονται με άτομα που ήταν διασωληνωμένα. Για την ιστορία λοιπόν αναφέρουμε ότι οι διασωληνωμένοι στις 3 Μαΐου ήταν 34 και ότι χτες είχαν πέσει στους 16.

Μπάμπης Πολυχρονιάδης

e-tetradio.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.