Σπιτικό παγωτό με γεύση μέντας

Υλικά

  • 500 γρ. γάλα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 αυγά μόνο τους κρόκους
  • 1 κουταλιά σούπας κοφτή κορν φλάουρ
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1/2 ματσάκι φύλλα μέντας
  • 4 κ.γ. λικέρ μέντα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ με το μίξερ χτυπάτε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να ασπρίσουν καλά.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Μόλις ζεσταθούν τα προσθέτετε μέσα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύετε καλά.
  3. Κατόπιν, βάζετε το μείγμα αυτό μέσα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς.
  4. Πριν πήξει, το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αδειάζετε σε ένα μπολ. Το αφήνετε να κρυώσει.
  5. Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό και προσθέτετε τα φύλλα μέντας χωρίς τα κοτσάνια. Τα ζεματάτε για 2 λεπτά και με λίγο γάλα τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
  6. Αδειάζετε το μείγμα στο μπολ με το άλλο μείγμα που έχετε αφήσει να κρυώσει και προσθέτετε το λικέρ.
  7. Ανακατεύετε καλά και το αφήνετε να παγώσει στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Σερβίρετε σε μπολάκια.          www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων