Καθαρίστε
τις πατάτες, κόψτε τες σε μικρά κομμάτια και βράστε τες σε αλατισμένο
νερό για 15 λεπτά. Στραγγίστε τες και πολτοποιήστε τες.
Βάλτε σε
ένα μπολ τις πατάτες, 1 αυγό, τη ρίγανη ψιλοκομμένη, τη γραβιέρα, λίγο
αλάτι και πιπέρι και ζυμώστε το μείγμα. Προσθέστε λίγο αλεύρι αν το
μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό για να το πλάσετε.
Πλάστε τις
κροκέτες και μετά περάστε τες διαδοχικά από το αλεύρι, τα 2 αυγά που
περίσσεψαν ελαφρώς χτυπημένα και τέλος τη γαλέτα. Τηγανίστε σε καυτό
λάδι και αφήστε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
Πολτοποιήστε όλα τα υλικά για το ντιπ γιαουρτιού στο μπλέντερ και σερβίρετε με τις πατατοκροκέτες. www.ethnos.gr