Πατατοκροκέτες με φρέσκια ρίγανη

Υλικά

  • 600 γρ. πατάτες
  • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 3 αυγά
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ. γαλέτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για τηγάνισμα
  • Για τη συνοδευτική σάλτσα γιαουρτιού:
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γρ. τριμμένη φέτα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε τις πατάτες, κόψτε τες σε μικρά κομμάτια και βράστε τες σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Στραγγίστε τες και πολτοποιήστε τες.
  2. Βάλτε σε ένα μπολ τις πατάτες, 1 αυγό, τη ρίγανη ψιλοκομμένη, τη γραβιέρα, λίγο αλάτι και πιπέρι και ζυμώστε το μείγμα. Προσθέστε λίγο αλεύρι αν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό για να το πλάσετε.
  3. Πλάστε τις κροκέτες και μετά περάστε τες διαδοχικά από το αλεύρι, τα 2 αυγά που περίσσεψαν ελαφρώς χτυπημένα και τέλος τη γαλέτα. Τηγανίστε σε καυτό λάδι και αφήστε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
  4. Πολτοποιήστε όλα τα υλικά για το ντιπ γιαουρτιού στο μπλέντερ και σερβίρετε με τις πατατοκροκέτες.        www.ethnos.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων