Χοιρινό κότσι στη γάστρα
Υλικά
- 2 χοιρινά κότσια (από 1.300 γρ. περίπου το καθένα)
- 2 καρότα κομμένα σε χοντρές φέτες
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα
- 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα
- ψίχα από 2 πορτοκάλια
- 4 κουτ. σούπας κέτσαπ
- 4 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 4 κουτ. σούπας μέλι
- 4 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- 4 κουτ. σούπας σόγια σος
- 1 κοφτή κουτ. σούπας τριμμένο πιπέρι
- 10 κόκκοι μπαχάρι
- 3 γαρίφαλα
- 2 ξύλα κανέλας
- 500 ml κόκκινο κρασί
- αλάτι
- κορνφλάουρ για το δέσιμο της σάλτσας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ξεπλύνετε τα κότσια και βάλτε τα στη γάστρα. Ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ρίξτε τα στη γάστρα. Σκεπάστε τη και μαγειρέψτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 3 ώρες.
- Βγάλτε τα κότσια και ακουμπήστε τα σε ένα ρηχό ταψί. Αφήστε τα για λίγα λεπτά στο γκριλ για ξεροψηθεί η πέτσα τους.
- Περάστε τη σάλτσα που έμεινε στη γάστρα από ένα λεπτό σουρωτήρι. Αν είναι αραιή, μπορείτε να την πήξετε ρίχνοντας μία κοφτή κουταλιά κορνφλάουρ διαλυμένο σε 3 κουταλιές νερό. www.ethnos.gr