Ετοιμάστε
τη μαρινάδα για το κρέας: Ανακατέψτε σε ένα μπολ 4-5 κουταλιές
ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το χυμό πορτοκαλιού, το κρεμμύδι, το σκόρδο,
το κρασί και το θυμάρι.
Βάλτε τις μπριζόλες σε ένα βαθύ σκεύος
και περιχύστε τες με τη μαρινάδα. Αφήστε τες για 8 ώρες στο ψυγείο,
σκεπασμένες με μεμβράνη τροφίμων.
Για να τις μαγειρέψετε, αφήστε
στην εστία ένα αντικολλητικό σχαροτήγανο να ζεσταθεί πολύ καλά. Βγάλτε
τις μπριζόλες από τη μαρινάδα τους και κρατήστε τη για να την
χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια. Περάστε τις μπριζόλες για 3-4 λεπτά από
κάθε πλευρά.
Βάλτε τες σε ένα ταψί, περιχύστε τες με τη μαρινάδα
που περίσσεψε, προσθέστε και τις πατάτες κομμένες στη μέση δίπλα τους,
αλατοπιπερώστε και ψήστε στους 180ο C για 50 λεπτά. Παράλληλα, βράστε το
μπρόκολο για 5 λεπτά και στραγγίστε το.
Σερβίρετε τις μπριζόλες με τις πατάτες και το μπρόκολο και περιχύστε τες με όση σάλτσα έμεινε στο ταψί. www.ethnos.gr