Λαδένια Κιμώλου

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για ψωμί
  • 10 γρ. ξηρή μαγιά
  • 4 ώριμες, σφιχτές ντομάτες χωρίς τα σπόρια τους, κομμένες σε ροδέλες
  • 3 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 70 + 90 ml ελαιόλαδο
  • 350 ml χλιαρό νερό
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρέσκια ρίγανη
  • χοντρό αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αλάτι και τα 70 ml ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακιά και ελαστική. Την αφήνουμε σκεπασμένη, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  2. Την ανοίγουμε με τα χέρια σε καλά λαδωμένο ταψί, δημιουργώντας με τα δάχτυλά μας βαθουλώματα στην επιφάνειά της.
  3. Αναμειγνύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τη ρίγανη, τις ντομάτες και τα κρεμμύδια, τα απλώνουμε πάνω στη ζύμη, προσθέτουμε το χοντρό αλάτι και το πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180°C, φούρνο στο χαμηλότερο ράφι, για περίπου 50 λεπτά.  www.ethnos.gr