Υλικά
- 500 γρ. βίδες (ή πένες ή ριγκατόνι)
- 500 γρ. τριμμένες ντομάτες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός
- 12 λιαστές ντομάτες
- 100 γρ. ανθότυρο
- 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και μετά ρίξτε τις ντομάτες και το βασιλικό. Αλατίστε και μαγειρέψτε τη σάλτσα για 10 λεπτά.
- Πολτοποιήστε τις λιαστές ντομάτες και ρίξτε τες στη σάλτσα. Ανακατέψτε και κατεβάστε από την εστία.
- Βράστε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα.
- Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και προσθέστε την τριμμένη γραβιέρα και το ανθότυρο. Ανακατέψτε και αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Πασπαλίστε την παρμεζάνα στην επιφάνεια και ψήστε στους 180ο C για 25 λεπτά. www.ethnos.gr