Η παραδοσιακή σάλτσα παρμεζάνας «Αλφρέντο».Κρεμώδης με 4 απλά υλικά που ταιριάζει άριστα με μακαρόνια, φιλέτο ή μοσχάρι

Υλικά

150 γρ. βούτυρο

220 γρ. τυρί κρέμα

Σκόρδο σε σκόνη

500 ml γάλα

200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Πιπέρι        


Εκτέλεση

Βήμα 1: Λιώνετε το βούτυρο σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.

Βήμα 2: Προσθέτετε το τυρί κρέμα και την σκόνη σκόρδου, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε γάλα, λίγο λίγο κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.

Βήμα 3: Προσθέτετε την παρμεζάνα και το πιπέρι και κατεβάζετε από το μάτι όταν η σάλτσα πήξει.

Βήμα 4: Αν είναι πολύ πηχτή, μπορείτε να την αραιώσετε όσο θέλετε με λίγο γάλα.

Βήμα 5: Σερβίρετε αμέσως πάνω σε ζυμαρικά ή κρέας.          www.newsbeast.gr