Μπακαλιάρος με ρεβίθια και σπανάκι

Υλικά

  • 500 γρ. ξαρμυρισμένο φιλέτο παστού μπακαλιάρου
  • 250 γρ. ρεβίθια
  • 2 μεγάλες πατάτες τριμμένες
  • 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
  • 500 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μουσκέψτε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Βράστε τα για 1 ώρα χωρίς να τα αλατίσετε.
  2. Στραγγίστε τα, βάλτε τα στην κατσαρόλα και προσθέστε 1 λίτρο νερό, τις πατάτες και τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το κύμινο και το τζίντζερ, 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Μαγειρέψτε τα για 15 λεπτά και μετά προσθέστε το σπανάκι και το φιλέτο του μπακαλιάρου κομμένο σε μικρά κομμάτια. Μαγειρέψτε τα για 20 λεπτά ακόμα.
  4. Στο τέλος του μαγειρέματος ρίξτε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε ελαφρώς.                         www.ethnos.gr