Υλικά
- 500 γρ. ξαρμυρισμένο φιλέτο παστού μπακαλιάρου
- 250 γρ. ρεβίθια
- 2 μεγάλες πατάτες τριμμένες
- 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
- 500 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- χυμός από 2 λεμόνια
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Μουσκέψτε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Βράστε τα για 1 ώρα χωρίς να τα αλατίσετε.
- Στραγγίστε τα, βάλτε τα στην κατσαρόλα και προσθέστε 1 λίτρο νερό, τις πατάτες και τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το κύμινο και το τζίντζερ, 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρέψτε τα για 15 λεπτά και μετά προσθέστε το σπανάκι και το φιλέτο του μπακαλιάρου κομμένο σε μικρά κομμάτια. Μαγειρέψτε τα για 20 λεπτά ακόμα.
- Στο τέλος του μαγειρέματος ρίξτε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε ελαφρώς. www.ethnos.gr