Υλικά
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 50 ml γάλα πλήρες
- 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 6 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μια βανίλια
- 1 κ.γ. καφέ φίλτρου ή εσπρέσο σε σκόνη
- Για το σερβίρισμα:
- λίγο σιρόπι καραμέλας
- λίγο φουντούκι τριμμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και τον καφέ και ανακατεύουμε με ένα συρματάκι, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει θερμοκρασία το μείγμα. Σουρώνουμε το μείγμα ώστε να μην έχει κόκκους και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.Βήμα 2Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με νερό και λίγο πάγο και τις αφήνουμε να μαλακώσουν για περίπου 2 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις μεταφέρουμε στο μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να διαλυθούν εντελώς. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμες και τις μεταφέρουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, μέχρι να σφίξει η κρέμα.Βήμα 3Βουτάμε τις φόρμες μέχρι τη μέση σε ζεστό νερό ώστε να μαλακώσουν τα τοιχώματα και ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε με σιρόπι καραμέλας, λίγο καφέ και τριμμένο φουντούκι και σερβίρουμε. www.newsbeast.gr