Σπιτικό σορμπέ λεμόνι

Υλικά

  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Μία παχιά λωρίδα φλούδας λεμονιού
  • Χυμό από 2- 3 λεμόνια
  • 2 κ. σ. βότκα (προαιρετικά)
  • Ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα   

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Ζεστάνετε 250 ml νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα αρχίσει να βράζει.
    Βήμα 2
    Μαγειρέψτε για 3 λεπτά, απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
    Βήμα 3
    Πετάξτε τη φλούδα λεμονιού και μετρήστε 100 ml χυμό λεμονιού.
    Βήμα 4
    Προσθέστε το χυμό στο μείγμα της ζάχαρης μαζί με τη βότκα, αν τελικά την χρησιμοποιήσετε.
    Βήμα 5
    Τοποθετήστε στην κατάψυξη για 1 ώρα και 30 λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε με ένα σύρμα για να σπάσει και να ενσωματώσει τους κρυστάλλους πάγου το μείγμα μέσα του.
    Βήμα 6
    Βάλτε και πάλι στην κατάψυξη για 4 ακόμη ώρες, ανακατεύοντας το μείγμα ανά ώρα.
    Βήμα 7
    Σερβίρετε τις μπάλες σορμπέ με ξύσμα λεμονιού και φρέσκο βασιλικό.      www.newsbeast.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων