Σπιτικό σορμπέ λεμόνι

Υλικά

  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Μία παχιά λωρίδα φλούδας λεμονιού
  • Χυμό από 2- 3 λεμόνια
  • 2 κ. σ. βότκα (προαιρετικά)
  • Ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα   

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Ζεστάνετε 250 ml νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα αρχίσει να βράζει.
    Βήμα 2
    Μαγειρέψτε για 3 λεπτά, απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
    Βήμα 3
    Πετάξτε τη φλούδα λεμονιού και μετρήστε 100 ml χυμό λεμονιού.
    Βήμα 4
    Προσθέστε το χυμό στο μείγμα της ζάχαρης μαζί με τη βότκα, αν τελικά την χρησιμοποιήσετε.
    Βήμα 5
    Τοποθετήστε στην κατάψυξη για 1 ώρα και 30 λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε με ένα σύρμα για να σπάσει και να ενσωματώσει τους κρυστάλλους πάγου το μείγμα μέσα του.
    Βήμα 6
    Βάλτε και πάλι στην κατάψυξη για 4 ακόμη ώρες, ανακατεύοντας το μείγμα ανά ώρα.
    Βήμα 7
    Σερβίρετε τις μπάλες σορμπέ με ξύσμα λεμονιού και φρέσκο βασιλικό.      www.newsbeast.gr