Υλικά
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- Μία παχιά λωρίδα φλούδας λεμονιού
- Χυμό από 2- 3 λεμόνια
- 2 κ. σ. βότκα (προαιρετικά)
- Ξύσμα λεμονιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1Ζεστάνετε 250 ml νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το μείγμα αρχίσει να βράζει.Βήμα 2Μαγειρέψτε για 3 λεπτά, απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.Βήμα 3Πετάξτε τη φλούδα λεμονιού και μετρήστε 100 ml χυμό λεμονιού.Βήμα 4Προσθέστε το χυμό στο μείγμα της ζάχαρης μαζί με τη βότκα, αν τελικά την χρησιμοποιήσετε.Βήμα 5Τοποθετήστε στην κατάψυξη για 1 ώρα και 30 λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε με ένα σύρμα για να σπάσει και να ενσωματώσει τους κρυστάλλους πάγου το μείγμα μέσα του.Βήμα 6Βάλτε και πάλι στην κατάψυξη για 4 ακόμη ώρες, ανακατεύοντας το μείγμα ανά ώρα.Βήμα 7Σερβίρετε τις μπάλες σορμπέ με ξύσμα λεμονιού και φρέσκο βασιλικό. www.newsbeast.gr