Ιθάκη: Μύθος και ιστορία


Τόπος ρομαντικός, όπου ο μύθος συναντά την ιστορία, η Ιθάκη αποτελεί ιδανικό προορισμό για γαλήνιες διακοπές, ενδιαφέρουσες περιηγήσεις και εξερευνήσεις.

 
 

Την πατρίδα του ομηρικού ήρωα Οδυσσέα στολίζουν υπέροχοι όρμοι και γοητευτικές παραλίες, γραφικά μονοπάτια και παραδοσιακοί οικισμοί.

 
 

Είναι αλήθεια ότι το πρόβλημα της ασφαλούς ταύτισης της ομηρικής Ιθάκης, έδρας του βασιλείου του Οδυσσέα, με τη σημερινή Ιθάκη δεν έχει ακόμη επιλυθεί (οι ανασκαφικές έρευνες στο νησί δεν έχουν φέρει στο φως παρά περιορισμένα μυκηναϊκά ευρήματα), αλλά η Ιθάκη δεν παύει να αποτελεί ένα θρυλικό τόπο, σημείο αναφοράς στο έργο σημαντικών πνευματικών ανθρώπων.

 
 

Πρωτεύουσα του νησιού με το θαυμάσιο φυσικό ανάγλυφο και το βαθύ θαλάσσιο διαμελισμό είναι το Βαθύ, που απλώνεται στο εσωτερικό κλειστού όρμου με δαντελωτές ακτές. Τα παραδοσιακά κεραμοσκεπή σπίτια με τα χρωματιστά πορτοπαράθυρα, ο παραλιακός δρόμος και τα γραφικά σοκάκια συνθέτουν ένα μαγευτικό οικιστικό σύνολο.

 
 

Εκτός από την πρωτεύουσα, στο νότιο τμήμα του νησιού (ο ισθμός του Αετού, στενή λουρίδα γης, το ενώνει με το βόρειο τμήμα) βρίσκεται το Περαχώρι, όμορφο χωριό με παραδοσιακό χρώμα.

Στο βόρειο τμήμα της Ιθάκης οι επισκέπτες συναντούν τόσο μεσόγεια χωριά με αξιόλογα εκκλησιαστικά μνημεία (Ανωγή, Σταυρός, Εξωγή, Πλατρειθιάς) όσο και γραφικά ψαροχώρια (Κιόνι, Φρίκες).  www.in.gr

 

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Ο χειμώνας του μεγάλου θυμού

Νοιάζονται περισσότερο για την τιμή παρά την γεύση του τρόφιμου οι Ευρωπαίοι καταναλωτές

ΔΕΝ…ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ…

Πως να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη

Εκτός πρίζας...

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

ζώδια Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Ουρανό

Σούπερ Μάρκετ: Όλα για να σωθεί η κερδοφορία

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων