Αλμυρό κέικ με λαχανικά

Υλικά

  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 4 αβγά
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. γιαούρτι (κατά προτίμηση στραγγιστό)
  • Μισό ματσάκι άνηθο
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη         

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Ψιλοκόψτε όλα τα λαχανικά.
    Βήμα 2
    Τοποθετήστε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και χτυπήστε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
    Βήμα 3
    Προσθέστε τα λαχανικά και στο τέλος το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
    Βήμα 4
    Ανακατέψτε άλλη μία φορά και ρίξτε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ που έχετε ελαφρώς λαδώσει.
    Βήμα 5
    Ψήστε στους 170 βαθμούς στον αέρα για μία ώρα.             www.newsbeast.gr