Δήμος Αγρινίου: Αποζημιώνει γυναίκα για επίθεση αδέσποτου σκύλου

Το περιστατικό, που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό της γυναίκας, συνέβη στις 5/7/2017 στην Πλατεία Δημοκρατία. Δέχθηκε επίθεση από αδέσποτο σκύλο που την δάγκωσε στο χέρι και την έριξε κάτω, τραυματίζοντάς την.       

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αγρινίου η παθούσα κατέθεσε αγωγή σε βάρος του Δήμου Αγρινίου, αξιώνοντας να της καταβληθεί το ποσό των 50.000 ευρώ, ως αποζημίωση για ηθική βλάβη που υπέστη.

Το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αγρινίου έκρινε υπαίτιο το Δήμο για τον τραυματισμό της γυναίκας ως αρμόδιο για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Η κατάσταση του ζώου μάλιστα, που είχε γεννήσει και ήταν επίφοβο να εκδηλώσει επιθετική συμπεριφορά ήταν γνωστή στην αρμόδια πενταμελή επιτροπή του Δήμου για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Σημειωτέον δε ότι είχε υποβληθεί καταγγελία για επίθεση του συγκεκριμένου ζώου και σε τρίτο.

Έτσι, το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αγρινίου επιδίκασε χρηματικό ποσό 8.000 ευρώ ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη η γυναίκα από τον τραυματισμό, με τον Δήμο Αγρινίου να μην προτίθεται να καταθέσει έφεση.                                               www.agriniopress.gr