Ριζότο με σαφράν

Υλικά (για 4 άτομα):

280 γραμμάρια ρύζι καρναρόλι

120 γραμμάρια βούτυρο

1 φύλλο δάφνης

2 γραμμάρια σαφράν

100 γραμμάρια παρμεζάνα

10 γραμμάρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια

100 ml λευκό κρασί

8 / 10 γραμμάρια αλάτι

Για τον ζωμό λαχανικών

100 γραμμάρια κίτρινα κρεμμύδια

100 γραμμάρια καρότα

50 γραμμάρια σέλινο

Εκτέλεση:

Πλένετε τα λαχανικά και τα ψιλοκόβετε σε κύβους. Σιγοβράστε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. 

Προσθέστε 2,5 λίτρα νερό και αφήστε τα να ψηθούν. Τσιγαρίστε ελαφρά το ρύζι με το βούτυρο και τα κρεμμύδια. Προσθέστε το κρασί και το φύλλο δάφνης, καλύψτε με το ζωμό και συνεχίστε να ανακατεύετε.

Προσθέστε 1 γραμμάριο σαφράν. Συνεχίστε την ανάδευση για περίπου 13 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και μετά ανακατέψτε καλά προσθέτοντας βούτυρο.

Στη συνέχεια προσθέστε την παρμεζάνα και καλύψτε. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 2 λεπτά. Προσθέστε το υπόλοιπο σαφράν, σερβίρετε και απολαύστε.                                       www.govastileto.gr