Υλικά (για 4 άτομα):
280 γραμμάρια ρύζι καρναρόλι
120 γραμμάρια βούτυρο
1 φύλλο δάφνης
2 γραμμάρια σαφράν
100 γραμμάρια παρμεζάνα
10 γραμμάρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
100 ml λευκό κρασί
8 / 10 γραμμάρια αλάτι
Για τον ζωμό λαχανικών
100 γραμμάρια κίτρινα κρεμμύδια
100 γραμμάρια καρότα
50 γραμμάρια σέλινο
Εκτέλεση:
Πλένετε τα λαχανικά και τα ψιλοκόβετε σε κύβους. Σιγοβράστε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Προσθέστε 2,5 λίτρα νερό και αφήστε τα να ψηθούν. Τσιγαρίστε ελαφρά το ρύζι με το βούτυρο και τα κρεμμύδια. Προσθέστε το κρασί και το φύλλο δάφνης, καλύψτε με το ζωμό και συνεχίστε να ανακατεύετε.
Προσθέστε 1 γραμμάριο σαφράν. Συνεχίστε την ανάδευση για περίπου 13 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και μετά ανακατέψτε καλά προσθέτοντας βούτυρο.
Στη συνέχεια προσθέστε την παρμεζάνα και καλύψτε. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 2 λεπτά. Προσθέστε το υπόλοιπο σαφράν, σερβίρετε και απολαύστε. www.govastileto.gr