κοτόπιτα με λαχανικά

Υλικά

  • 3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο, μαγειρεμένο κοτόπουλο
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο μείγμα λαχανικών
  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. γλ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 φύλλο σφολιάτας             

    Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
    Βήμα 2
    Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο σκεύος (κατά προτίμηση να μπαίνει και σε φούρνο) σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ανακατέψτε με το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
    Βήμα 3
    Προσθέστε τα λαχανικά, το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, το κοτόπουλο και το θυμάρι και αφήστε να πάρει μια βράση.
    Βήμα 4
    Αποσύρετε από τη φωτιά και τοποθετείστε το φύλλο ζύμης πάνω από το σκεύος.
    Βήμα 5
    Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει, περίπου για 18 λεπτά.                                 www.newsbeast.gr