Υλικά
- 3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο, μαγειρεμένο κοτόπουλο
- 2 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο μείγμα λαχανικών
- 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 2 κ. γλ. φρέσκο θυμάρι
- 1 φύλλο σφολιάτας
Εκτέλεση
Βήμα 1Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.Βήμα 2Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο σκεύος (κατά προτίμηση να μπαίνει και σε φούρνο) σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ανακατέψτε με το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί.Βήμα 3Προσθέστε τα λαχανικά, το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, το κοτόπουλο και το θυμάρι και αφήστε να πάρει μια βράση.Βήμα 4Αποσύρετε από τη φωτιά και τοποθετείστε το φύλλο ζύμης πάνω από το σκεύος.Βήμα 5Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει, περίπου για 18 λεπτά. www.newsbeast.gr