Γιατί πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια του σκύλου σας

Η καλή οδοντιατρική φροντίδα του τετράποδου φίλου σας, συμβάλει στη συνολική του υγεία. Οι οδοντικές ασθένειες σε σκύλους είναι αρκετά συχνές. Μέχρι την ηλικία των 3 ετών, πάνω από το 80 τοις εκατό των σκύλων έχουν κάποια μορφή οδοντικής νόσου, γνωστή και ως περιοδοντική νόσο.

Δείτε τι προλαμβάνετε εάν βουρτσίζετε τακτικά τα δόντια του σκύλου σας:

Πρόληψη απώλειας δοντιών.

Όταν οι δομές που στηρίζουν τα δόντια ενός σκύλου καταστραφούν ή μολυνθούν, τα δόντια χαλαρώνουν και πέφτουν. Η καλή οδοντιατρική φροντίδα του σκύλου θα διασφαλίσει ότι αυτές οι δομές στήριξης των δοντιών παραμένουν υγιείς και διατηρούν τα δόντια στη θέση τους.

Πρόληψη της κακοσμίας του στόματος (χαλίτωση).

Εάν η αναπνοή του σκύλου σας κάνει τις τρίχες της μύτης σας να καμπυλώνουν, ήρθε η ώρα για λίγη καλή οδοντιατρική φροντίδα. Όταν ο σκύλος σας έχει υγιές στόμα και υγιή δόντια, η κακή αναπνοή δεν θα είναι πρόβλημα.

Πρόληψη του στοματικού πόνου.

Η οδοντική ασθένεια, ειδικά όταν είναι σοβαρή, μπορεί να είναι αρκετά επώδυνη για τους σκύλους. Η διατήρηση των δοντιών και των ούλων του σκύλου σας υγιή θα βοηθήσει στην πρόληψη του στοματικού πόνου.

Πρόληψη βλάβης οργάνων.

Τα βακτήρια στην πλάκα μπορούν να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος και να εξαπλωθούν στην καρδιά, τα νεφρά και το ήπαρ. Αυτή η εξάπλωση βακτηρίων, που ονομάζεται βακτηριαιμία, μπορεί να βλάψει τα όργανα και να αρρωστήσει αρκετά τα σκυλιά. Η καλή στοματική υγεία θα βοηθήσει στην πρόληψη της βακτηριαιμίας και της επακόλουθης βλάβης των οργάνων.

Πρόληψη επιδείνωσης της οδοντικής νόσου.

Επειδή τόσα πολλά σκυλιά έχουν οδοντική νόσο μέχρι την ηλικία των 3 ετών, μπορεί να είναι δύσκολο να αποφευχθεί η ανάπτυξή τους από την αρχή. Ωστόσο, η καλή οδοντιατρική φροντίδα του σκύλου μπορεί να αποτρέψει τη σοβαρή εμφάνιση της οδοντικής νόσου και την πρόκληση προβλημάτων σε όλο το σώμα.                                                            https://www.govastileto.gr/