ΔΕΝ…ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ…

Με τα σαράβαλα έμεινε πάλι το ΕΚΑΒ Μεσολογγίου αφού η διανομή ασθενοφόρων δεν περιελάμβανε και την δική μας περιοχή.

Στην Δυτική Ελλάδα δόθηκαν 14 ασθενοφόρα από τα οποία δεν «περίσσεψε» κανένα για το Μεσολόγγι.. Η υπόσχεση που είχε λάβει βέβαια και το ΕΚΑΒ Μεσολογγίου ήταν ότι θα πάρει ένα ασθενοφόρο, όμως βγήκε εκτός,

επειδή, όπως αναφέρουν κύκλοι του ΕΚΑΒ, αναμένεται μια δωρεά. Πιο συγκεκριμένα, μια Μεσολογγίτισσα έχει εκφράσει την επιθυμία να δωρίσει ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου, όμως αυτή η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε έναν περίπου χρόνο.

To EKAB Μεσολογγίου αυτή την στιγμή έχει ένα ασθενοφόρο που έχει υποστεί βλάβη και βρίσκεται στο συνεργείο, ένα δεύτερο που λειτουργεί και εξυπηρετεί τις διακομιδές και ένα τρίτο που είναι σε κακή κατάσταση και έχει παραχωρηθεί από το ΕΚΑΒ της Πάτρας. Αυτό το τελευταίο μάλιστα επρόκειτο να αντικατασταθεί με άλλο που να είναι σε καλύτερη κατάσταση από το ΕΚΑΒ της Πάτρας, όμως αυτό δεν έγινε επειδή, όπως αναφέρθηκε και η Πάτρα δεν διαθέτει πολλά ασθενοφόρα.

Εν τω μεταξύ πριν από καιρό, όταν είχαν έρθει στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου δυο καινούργια ασθενοφόρα εκ των οποίων το ένα πήγε κατευθείαν στην Πάτρα όπου οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες.

Επίσης ένα ακόμη ασθενοφόρο είχε αγοραστεί από το νοσοκομείο Μεσολογγίου για την εξυπηρέτηση του Κέντρου Υγείας Αιτωλικού, το οποίο στην συνέχεια πέρασε στο ΕΚΑΒ και βέβαια το πήρε η Πάτρα.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που το νοσοκομείο Μεσολογγίου χρειάζεται πολλές διακομιδές καθώς δεν έχει το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό για να αντιμετωπίζει τα περιστατικά στο σύνολό τους. Έτσι όπως λένε κύκλοι του ΕΚΑΒ τα ασθενοφόρα αναγκάζονται να βρίσκονται στον δρόμο προς τα νοσοκομεία της Πάτρας και του Αγρινίου πολλές φορές την ημέρα.

www.aixmi-news.gr