Υλικά
- 6-7 μήλα, καθαρισμένα, κομμένα και ξεφλουδισμένα
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 κ. γλ. κανέλα
- 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
- Φύλλο ζύμης για πίτα (περίπου 6-8 φύλλα)
- 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- Κανέλα και ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.Βήμα 2Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα μήλα, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.Βήμα 3Στρώστε τα φύλλα ζύμης σε ένα ταψί, αφήνοντας τις άκρες να κρέμονται έξω.Βήμα 4Απλώστε το λιωμένο βούτυρο πάνω στα φύλλα ζύμης.Βήμα 5Προσθέστε το μείγμα μήλων στο κέντρο της ζύμης.Βήμα 6Διπλώστε τις άκρες της ζύμης πάνω από τα μήλα, δημιουργώντας ένα πακέτο.Βήμα 7Ψεκάστε την επιφάνεια με νερό και πασπαλίστε με κανέλα και ζάχαρη.Βήμα 8Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.Βήμα 9Αφήστε τη μηλόπιτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε.