μηλόπιτα σπιτική

Υλικά

  • 6-7 μήλα, καθαρισμένα, κομμένα και ξεφλουδισμένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • Φύλλο ζύμης για πίτα (περίπου 6-8 φύλλα)
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • Κανέλα και ζάχαρη για πασπάλισμα
  • Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
    Βήμα 2
    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα μήλα, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
    Βήμα 3
    Στρώστε τα φύλλα ζύμης σε ένα ταψί, αφήνοντας τις άκρες να κρέμονται έξω.
    Βήμα 4
    Απλώστε το λιωμένο βούτυρο πάνω στα φύλλα ζύμης.
    Βήμα 5
    Προσθέστε το μείγμα μήλων στο κέντρο της ζύμης.
    Βήμα 6
    Διπλώστε τις άκρες της ζύμης πάνω από τα μήλα, δημιουργώντας ένα πακέτο.
    Βήμα 7
    Ψεκάστε την επιφάνεια με νερό και πασπαλίστε με κανέλα και ζάχαρη.
    Βήμα 8
    Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
    Βήμα 9
    Αφήστε τη μηλόπιτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε.