Μπισκότα βανίλιας

250 γραμμ. βούτυρο σε κομματάκια

180 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα

100 γραμμ. ζάχαρη

280 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/2 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας

λίγο αλάτι

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με το γάλα και τη βανίλια για 3-4 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη. Την τυλίγουμε με μεβράνη και την βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα του φούρνου. Φτιάχνουμε μπαλίτσες με τη ζύμη και τις πατάμε να γίνουν δισκάκια. Τις τοποθετούμε στο ταψί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Με ένα πιρούνι πατάμε στο κέντρο κάθε μπισκότου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Βγάζουμε τα μπισκότα και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.

www.efsyn.gr