Στάση εργασίας την Πέμπτη: Οι γιατροί αντιδρούν στα απογευματινά χειρουργεία...

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ προκηρύσσει στάση εργασίας την Πέμπτη 14 Μαρτίου (13:00 - 15:00) και καλεί σε συγκέντρωση στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»...

«Καλούμε τους συναδέλφους να μη δηλώσουν συμμετοχή στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία!», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά. 

Η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει πως δεν λειτουργούν 70 χειρουργικές αίθουσες στην Αττική. «Η κυβέρνηση της ΝΔ απογειώνει την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας. Αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες (σε όλη την Αττική λειτουργούν οι 130 στις 200) και να μπορούν όλοι οι ασθενείς να χειρουργούνται έγκαιρα, χωρίς να αναγκάζονται να ξανά πληρώσουν, επιβάλλει νόμιμο κρατικό «φακελάκι» στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Οι υπόλοιποι ασθενείς καταδικάζονται να περιμένουν στις ψηφιακές λίστες αναμονής. Ξέρουμε καλά ότι η απογευματινή λειτουργία θα γίνει εις βάρος της πρωινής», τονίζεται. 

«Όπως ξεκαθάρισε πολλές φορές ο υπουργός Υγείας, δεν σκοπεύει να προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες. Αντί γι’ αυτό δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες να μπαίνουν στο νοσοκομείο και να φέρνουν ή να βρίσκουν "πελατεία". Δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί αυτό το έκτρωμα! Δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας», προσθέτουν οι γιατροί.

Τα αιτήματά τους:

  •     Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Υγεία για όλους με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
  •     Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία.
  •     Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων.
  •     Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας.
  •     Αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Ένταξη στα ΒΑΕ.
  •     Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν θα αντιμετωπίσουμε ποτέ τον ασθενή ως πελάτη και την υγεία ως εμπόρευμα.