Μοσχαράκι στη γάστρα

1.500 γραμμ. μοσχάρι 

1/3 φλιτζανιού λάδι

1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι

2 κουταλιές μουστάρδα

2 κουταλιές μέλι

4 κουταλιές κονιάκ

1 κουταλιά μείγμα μπαχαρικών

για ψητό κρέας

αλάτι, πιπέρι

Βάζουμε το κρέας στη γάστρα, ρίχνουμε το λάδι, την κλείνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Ανοίγουμε τη γάστρα, γυρίζουμε το κρέας από την άλλη πλευρά και ψήνουμε άλλα 20 λεπτά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 180 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα. Σε σέικερ χτυπάμε τον χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το κονιάκ και το μέλι και περιχύνουμε το κρέας. Το πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 160 βαθμούς μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με χρυσαφένια σάλτσα.